importanta-vietii-sexuale

[Chestionar] Sexualitatea la feminin – cat de importanta este latura erotica a vietii?

In urma cu cateva saptamani am adresat prietenelor si cititoarelor acestui blog o serie de intrebari menite sa dezvaluie ce loc ocupa sexualitatea, erotismul si placerea in viata unei femei.

Ideea mi-a venit in urma unor discutii restranse pe care le-am avut cu un numar de prietene, discutii care ajungeau in acelasi punct comun: dorintele erotice ale femeii; asadar am decis sa organizez toate intrebarile si curiozitatile pe care le aveam vis-a-vis de erotismul femeii matureĀ  intr-un chestionar de 10 intrebari la care au participat 50 de femei din Romania.

Sunteti curioase (si curiosi šŸ™‚ ) sa aflati ce loc are sexualitatea in viata unei femei? Atunci va invit sa parcurgem impreuna rezultatele chestionarului Femeia matura despre propriul sau erotism. Chestionarul este inca deschis pentru orice femeie care doreste sa participe si sa-si adauge propria piesa la puzzle-ul sexualitatii feminine.

Pentru inceput, iata cele mai interesante concluzii:

  • 6 din 10 femei detin cel putin o carte erotica in biblioteca
  • 9 din 10 femei apreciaza imaginile erotice
  • 4 din 10 femei nu au folosit nicio jucarie erotica
  • 62% dintre participantele la chestionar considera autoerotizarea o metoda perfecta pentru a se cunoaste
  • Pentru 42% dintre participante aspectul erotic al vietii este esential pentru a se simti implinite

Cand eram mica unul din lucrurile mele favorite era sa ma strecor in biblioteca matusii mele unde stiam ca are carte de Sandra Brown. Citeam doar cateva pasaje apoi puneam cartea la loc. Inca de mica am fost interesata de aspectul erotic al vietii pe care insa nu-l puteam discuta cu nimeni. Eram doar eu cu gandurile mele, un pasaj dintr-o carte sau o scena erotica intr-un film. Pe masura ce au trecut anii am descoperit carti erotice mult mai bune, lectura s-a rafinat inspre pagini de educatie erotica, pe care le apreciez foarte mult.

Nu stiam insa daca si alte femei impartasesc acest interes si daca ele se educa si se inspira din cartile erotice. Iata ce am aflat:

carti-erotice

Barbatii admira mult nuditatea – si nu se sfiesc sa arate acest obicei. Au colectii de reviste erotice, isi trimit unul altuia imagini cu femei goale, se uita la filme porno. Insa femeile sunt mult mai discrete in aceasta privinta. Si ele gusta imaginile erotice – dupa cum puteti vedea mai jos 98% dintre participantele la chestionar apreciaza arta erotica – insa o fac mai discret, fara sa comunice neaparat deschis despre asta.

O alta diferenta pe care am sesizat-o eu in aceasta privinta este ca femeile admira imaginile erotice si nuditatea exprimata artistic, spre deosebire de imaginile explicite, preferate de majoritatea barbatilor. Insa recunosc ca nu am dovezi statistice care sa sustina concluzia mea.

imagini-erotice6 din 10 femei considera autoerotizarea ca fiind o metoda perfecta pentru a face cunostinta cu corpul lor si pentru a descoperi, rand pe rand, misterul ce se ascunde in corpul lor. Eu recomand autoerotizarea oricarei femei pentru ca-i permite sa stie ce o satisface si cum vrea sa fie iubita fizic. Exista insa si riscuri pe care este necesar sa le luam in calcul atunci cand ne autoerotizam:

  • riscul de a ne regasim mereu in cautarea placerii imediate si de scurta durata
  • riscul de a nu impartasi cu partenerul noile noastre descoperiri si de a ramane dezamagite de amorul in doi versus autoerotizare
  • riscul de a ne concentra mai mult pe zonele exterioare ale placerii in detrimentul fantanii magice si datatoare de bunastare

Tu ce metode aplici pentru a te cunoaste mai bine?

autoerotizare

Militez pentru o societate in care femeile se bucura de o viata sexuala activa, pentru ca ele sa fie constiente de impactul pe care implinirea erotica o are asupra bunastarii lor generale. IarĀ faptul ca majoritatea participantelor la chestionar considera ca este esential sa fie active sexual pentru a se simti implinite ma bucura nespus.

Ma intreb insa, vazand numarul relativ mare femei pentru care erotismul nu este atat de important: Cum isi canalizeaza femeile energia erotica, creatoare, atunci cand nu fac dragoste? Inspre ce activitati sau stari de spirit este folosit vasul mare de energie de care dispune orice femeie?

importanta-vietii-sexuale

Cu aceste informatii si intrebari te invit sa reflectezi asupra propriei tale vieti erotice, asupra experientei, dorintelor si implinilor care te-au adus in acest punct – la femeia care esti acum. Iti place ceea ce ai devenit?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer