5 lectii de viata pe care i le-as insufla copilului care am fost

Pe masura ce cresc imi amintesc tot mai multe episoade din copilaria mea. Poate vi se pare straniu insa am avut sansa sa aflu pe propria piele cat de importanta e copilaria pentru dezvoltarea noastra iar cele mai bune metode, pentru mine, de a scapa de anumite frici, blocaje sau tipare este sa readuc anumite momente din copilarie care m-au marcat negativ si sa sparg zidurile create de atunci… pentru totdeauna.

Asadar, aceste lectii de viata sunt ale mele, cea de acum, pentru mine. Nu sunt asteptari sau reprosuri aduse parintilor mei, ci sunt constientizarile mele, cea de acum, vis-a-vis de primii ani din viata, constietizari care ma ajuta sa fiu tot mai aproape de Sinele meu, de cine sunt eu cu adevarat, fara acele tipare si ziduri construite pentru a ma apara de exterior.

1. Fii mereu curioasa!

…in legatura cu tine si cu lumea din jur. Vrei sa vezi cum arata un pinguin? Vrei sa incerci un sport sau o limba straina? Vrei sa te joci cu un copilas de alta culoare, etnie? Nu doar ca i-as permite sa guste din diversitatea vietii, dar i-as si pune la dispozitie informatiile necesare pentru a descoperi frumusetile lumii.

2. Iubeste peste masura!

…parintii, familia, oamenii, animalele, natura. Deschide-ti inima si iubeste tot ce e frumos in jur. Zambeste larg si bucura-te de mirosul florilor, de jocul animalutelor si de iubirea si candoarea oamenilor din jurul tau si viata ta va fi plina de aceleasi sentimente frumoase. In viata vor fi momente in care vei fi ranita, dar continua sa iubesti si in acele momente si vei trece mai usor peste ele.

3. Fa ce vrei, nu ce ti se spune sa faci!

Atat timp cat argumentezi alegerile si stii ce faci, ai libertatea si iti recomand sa faci ce doresti, dar atentie: tu esti cea care vei fi responsabila pentru actiunile tale. Asculta sfaturile celor mai mari, fii curioasa la experientele altora dar mereu alege ceea ce simti ca este bine pentru tine.

4. Greseste si invata din greselile tale!

Ai gresit? Nu este nevoie sa suferi, nu sunt suparata pe tine. In schimb spune-mi ce si de ce ai gresit si ce vei alege sa faci in viitor in aceeasi situatie?

5. Frumusetea femeii vine din interior.

Femeia frumoasa nu este cea cea care mentine si promoveaza o imagine exterioara de fotomodel, ci cea care isi cultiva interiorul continuu. O femeie frumoasa iubeste, este demna, este misterioasa dar sincera, este empatica, ajut,a citeste, se joaca… Acestea sunt calitatile primordiale ale unei femei frumoase, fiecare contand mai mult decat trasaturile fizice.

La orice varsta este esential sa realizam ca sunt anumite lectii de viata pe care nu le-am invatat in copilarie, dar le putem constientiza acum si putem invata sa rescriem educatia primita in copilarie. Este un exercitiu pe care oricare dintre noi il putem face fie ca avem 20, 30 sau 40 de ani.

Care ar fi cele 5 lectii de viata pe care vrei sa le insufli copilului care ai fost?

 

Sursa imagine: http://www.pinterest.com/pin/10062799139126714/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer