Alerta! Deficit de orgasme la femei

Mereu ma intristez cand citesc statistici de genul “70% dintre femei au foarte putine sau chiar niciun orgasm”. Sau cand discut cu femei care se tem ca sunt frigide pentru ca nu au avut niciun orgasm in viata lor.

Sa ne intelegem: nu exista femei frigide, orice femeie poate avea orgasm si poate fi implinita erotic.

Atunci de ce un numar atat de mare de femei care nu se bucura de unul din cele mai pretioase daruri ale vietii?

In primul rand educatia primita acasa – foarte putin parinti sunt deschisi din punct de vedere erotic si comunica deschis cu copiii lor. Mai mult, toata latura  noastra erotica este undeva ascunsa si tindem sa ne rusinam de dorintele noastre sexuale.

In perioada adolescentei, toate informatiile pe care le primim sunt de la prieteni de varsta noastra sau din filmele porno, care influenteaza negativ viata sexuala in cuplu, nevalorificand femeia ci punand accentul pe ejacularea barbatului.

In perioada maturizarii, toate discutiile despre sex sunt in cadru foarte intim, sau chiar deloc. Mai mult, nu stiu cat de deschis vorbesc femeile cu partenerii lor despre modul in care ar vrea sa fie iubite si mangaiate.

Haideti sa trecem peste blocajele copilariei si adolescentei si sa vedem ce putem face acum, la varsta matura, sa ne deschidem erotic si sa ne bucuram de ce ne-a fost dat 🙂

Totul incepe cu propria explorare a corpului nostru si cu adorarea corpului nostru chiar de catre noi. Citeam un articol de psihologie recent conform caruia femeile care nu sunt multumite de corpul lor tind sa nu se bucure la maxim de placerea sexuala deoarece nu se relaxeaza destul si sunt mereu constiente de defectele lor fizice. Daca te afli in aceasta categorie, invata sa te iubesti, sa iti accepti corpul cu defecte cu tot, bucura-te de complimentele pe care le primesti, crede-l cand iti spune ca esti frumoasa si ca se simte atras de tine.

Nu te opri aici. Joaca-te si descopera-te! Mangaie-te, afla ce-ti place si cum iti place, citeste Kama Sutra pentru femei sau orice alt timp de literatura specifica pentru femei care te ajuta sa descoperi secretele propriului tau corp. In categoria Sunt senzuala vei gasi mai multe informatii interesante pentru explorarea si descoperirea femeii senzuale ce zace in tine.

Dupa ce ajungi sa te cunosti mai bine si sa te accepti exact asa cum esti, vei observa ca vei fi mai deschisa catre discutii sexuale, vei putea glumi si te vei putea bucura sa auzi diferite alte experiente, idei noi, jocuri noi amoroase care iti vor imbogati cunostintele.

Mai mult, vei putea discuta mai deschis cu partenerul despre ce iti doresti pentru a fi implinita sexual.

Este esentiala comunicarea in pat. Nu te astepta ca el sa stie toate butoanele pe care trebuie sa le apese. Invata-l, arata-i, spune-i. Preia tu initiativa si condu tu, o perioada, actul erotic pentru a descoperi impreuna ce iti place.

Sarutati-va foarte mult si nu grabiti nimic. Roaga-l sa te maseze pe tot corpul si in special in zonele erogene cel putin 30 de minute inainte de actul sexual. Te va destinde atat de tare incat vei uita de celulita, vergeturi si alte nebunii 😀

Daca nu ai un partener stabil, nu inseamna ca nu te poti bucura de energia ta sexuala. Militez ca fiecare femeie sa aiba un vibrator, si cred ca este un “ajutor” de nadejde pentru relaxare, satisfactie sexuala, autocunoastere. Acorda-ti o dupa masa intreaga de weekend in care scopul e sa simti, sa te explorezi plina de curiozitate. Sau o seara cu lumanari, muzica ta preferata, un pahar de vin, telefonul inchis si tu cu tine insati. Trebuie sa ai doar curiozitate si “ajutorul” de nadejde.

Acesta este doar inceputul unei aventuri frumoase. Bucura-te de acest inceput si spune-ne si noua ce descoperi 🙂

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer