preludiul

Barbatii se gandesc la sex mai mult ca femeile – mit sau adevar?

Studiile arata ca barbatii se gandesc la sex la fiecare 7 secunde. Acest fapt apare in atat de multe surse incat ni s-a indus ca fiind adevarat. Ei bine, stiati ca nu exista niciun studiu relevant in sustinerea aceste afirmatii?

Exista totusi un studiu realizat pe circa 300 de studenti si publicat in revista Psychology Today, care releva faptul ca, intr-o zi obisnuita, numarul mediu de ganduri legate de sex este de 34.2, in timp ce femeile se gandesc la sex in medie de 18.6 ori intr-o zi normala. Cu toate acestea, chiar autorii studiului afirma ca este o cercetare rudimentara, care nu surprinde durata acestor ganduri, modul in care apar si multe alte variabile.

In plus, femeile se dezvolta diferit fata de barbati de-a lungul anilor. Bazandu-ma pe experienta proprie, o femeie la 30 de ani nu doar ca se gandeste mai mult la sex ca la 20 de ani, dar stie mult mai bine cum doreste sa fie satisfacuta sexual.

O alta diferenta o constituie verbalizarea acestor ganduri, care pentru unele femei, desi ele exista, sunt reprimate, din diferite motive ce tin de educatie, cultura, anturaj si de partenerii sexuali. Astfel, sunt femei care comunica cu usurinta gandurile si dorintele lor sexuale, si altele care, desi gandesc la fel, nu le exprima deloc sau nici macar nu recunosc ca le au. Barbatii in schimb, sunt mult mai directi cand vine vorba de a-si comunica gandurile sexuale, si cumva, s-a instaurat o lege nescrisa, ca ei sunt mai indreptatiti sa vorbeasca despre sex.

Vorbind foarte mult cu femeile in jur de 30 de ani, am realizat ca foarte multe sunt deschise in a-si exprima proftele si gandurile sexuale. Ma bucura mult aceasta libertate in exprimare, pentru ca un gand reprimat sau ascuns adanc in tine nu va disparea… ci poate refula la un moment dat. Cu cat ne exprimam mai sincer si mai liber gandurile si dorintele, cu atat vedem ca nu suntem singurele care gandim asa si mai mult, o discutie despre sex este intodeauna amuzanta, reveleaza multe lucruri noi, din care putem invata.

Asadar, revenind la intrebarea din titlu, barbatii au mai multe ganduri legate de sex intr-o zi normala, comparativ cu femeile, insa nu exista studii privind durata acestor ganduri, nici la femei, nici la barbati. Este doar opinia mea, insa cred ca e la fel ca in pat, o data ce pornesti femeia, se aprinde pentru mult timp 🙂 Si tare cred ca aceste ganduri sexuale la femeie nu dispar dupa cateva secunde, ca la barbat, ci se continua cu imaginatia ei bogata si alimentata de o flacara interioara ce mocneste permanent…

In concluzie, cred ca o femeie adevarata se gandeste la fel de mult la sex ca un barbat, are dorinte sexuale profunde, si, pusa in ipostaza de a alege intre a fi “urcata pe pereti” si a manca cea mai buna ciocolata din lume… ar alege prima varianta la orice ora!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer