capcanele cunoasterii

Capcana cunoasterii

Cunoasterea reprezinta un mare atu pentru orice femeie, insa reprezinta si o mare capcana — aceea de preaplin.

Ati intalnit vreodata persoane care sunt foarte informate si dau impresia ca stiu tot, ca nu mai au curiozitatea sa afle lucruri noi? Care parca nici nu mai asculta ce ai de spus fara sa-ti dea un raspuns din vasta lor arie de cunostinte?

Eu am intalnit si am remarcat ca au intrat in capcana de a considera ca stiu foarte multe, mai multe decat ceilalti, ceea ce le confera autoritate si un soi de mandrie nesanatoasa, dupa parerea mea.

Admir femeia care este mereu cu o carte in mana, mereu la curent cu noutatile, care poate participa cu gratie la discutii pe mai multe arii de interes.

Dar toata aceasta admiratie paleste atunci cand dispare dorinta de a-i asculta pe ceilalti in conversatie, de a accepta ca exista si alte pareri pertinente, atunci cand singurul scop al ascultarii este de a da un raspuns.

Aceasta este capcana cunoasterii, iar cele care intra in aceasta capcana sunt persoanele la care toata cunoasterea ramane la nivel mental si nu se asimileaza la nivel de suflet.

Este diferenta majora intre a crede / a stiiĀ si a simti. Ati cugetat vreodata cum e sa crezi ceva fata de momentul in care simti ceva?

Atunci cand incepi si asimilezi cunoasterea in intreaga fiinta, viata ta se schimba. Atitudinea, sentimentele fata de oameni, fata de tine insati, fata de viata…

Paradoxal, devii tot mai umila, matura si intelegatoareĀ pe masura ce avansezi pe nivelurile cunoasterii.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer