Care este de fapt rolul relatiilor de cuplu?

Cand ne imaginam o relatie de cuplu reusita si fericita, ne ducem automat cu gandul la imagini cu doi oameni care zambesc cu gurile pana la urechi, care se saruta gingas si se privesc adanc in ochi.

Dar te-ai gandit vreodata ca relatiile pe care le avem si oamenii cu care ajungem sa impartasim momente intime sunt cei mai buni profesori ai nostri? Ca ne intalnim si ajungem sa fim impreuna pentru a invata lectii importante de viata?

De obicei cele mai importante lectii de viata au impact asupra noastra in urma unor momente mai putin fericite. Am invatat si invat in continuare sa apreciez aceste momente, oricat de dure ar fi cu mine, pentru ca din ele imi extrag seva invataturilor care ajung sa-mi hraneasca fiinta.

Oamenii pe care ii atragem in jurul nostru joaca mai multe roluri decat credem noi: sunt fie colegi la scoala vietii, fie profesori care ne ajuta sa vedem lucruri si situatii pe care in mod normal nu le-am observa.

Relatiile de cuplu, fie ele fericite sau mai putin fericite, sunt perfecte pentru a ne pune in situatii limita, in situatii care sa ne transforme in persoane mai bune, care ne pot invata sa ne iubim mai mult si sa oferim mai multa iubire.

Pentru mine o relatie este reusita si fericita daca este o sursa nesecata de lectii de viata, de transformari si invataminte. Atunci cand o relatie devine plata, fara savoare si pasiune, atunci stiu ca e momentul sa aduc o schimbare in viata mea.

Iar daca se intampla sa fac marea schimbare, stiu ca voi invata foarte multe din despartirea ce urmeaza. Pentru ca despartirea nu e doar o perioada de durere, furie, sentimente de vinovatie si regrete. Daca reusim sa iesim din tornada si sa privim cei doi oameni care se despart de la distanta, sa putem intra in pielea fiecaruia si sa analizam cat de obiectiv putem trairile lor, atunci reusim sa invatam foarte multe despre noi, despre ce am gresit si ce putem face mai bine in urmatoarea relatie.

Altfel, rolul relatiilor de cuplu ar fi asemanator unui¬†curs plictisitor si inutil, la care as copia pentru a-l trece…

1 comments On Care este de fapt rolul relatiilor de cuplu?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer