in cautarea feminitatii

Cauzele psihoemotionale ale chisturilor specific feminine

Fie ca vorbim de chist la ovare, chist la sani sau la tiroida… am in jurul meu multe femei, inclusiv eu, care s-au confruntat cel putin o data in viata cu chisturi. Extrapoland acest procentaj si in randul vostru, simt ca e necesar sa detaliez cauzele psihoemotionale ale acestor boli specifice femeilor, pentru a intelege de ce ne confruntam cu chisturile specific feminine.

Mai mult, tratamentele conventionale pe care cei mai multi medici le prescriu ne afecteaza intreg organismul – fie ca vorbim de anticonceptionale pentru a scapa de chisturile ovariene, de hormoni sintetici pentru a trata bolile tiroidiene – acestea ne afecteaza negativ intregul organism pe o perioada lunga de timp. De aceea cred ca este foarte important ca toate femeile sa realizeze de ce s-au confruntat sau se confrunta cu astfel de boli specific feminine si sa le trateze in mod natural.

Intelegand cauzele putem preveni astfel de boli sau le putem trata, daca sunt in faze incipiente, doar prin modificarea starilor noastre emotionale.

Chisturile ovariene

Cauza lor subtila este reprimarea functiei erotice. Exista femei care au multa energie erotica suprimata, din cauza ca nu au un partener care sa raspunda acestei energii sau nu dau foarte multa importanta acestei laturi ale vietii lor. Ei bine tocmai reprimarea acestor dorinte si energii poate duce la formarea de chisturi ovariene, in opinia Dr. Dorin Dragos. Chisturile sunt forma finala a reprimarii erotice, initial aparand simptome care totusi nu sutn depistate de catre femei – apasare, tensiune, dureri nevralgice in acea zona.

Cu toate acestea nu multe femei recunosc neimplinirea erotica, considerand de cele mai multe ori ca viata lor sexuala este satisfacatoare. Este important totusi sa constientizam daca suntem implinite cu adevarat erotic, atat din punctul de vedere al frecventei cat si al duratei actului sexual.

Chisturile tiroidiene

Cauza lor subtila este lipsa exprimarii emotiilor, starilor, gandurilor noastre, reprimarea dorintei de a le da glas. Fie pentru a nu supara pe cineva, fie pentru a-si pastra imaginea unei femei calde si placute, fie ca au fost educate sa nu isi exprime adevaratele sentimente, femeile care au probleme tiroidiene de obicei nu dau glas adevaratelor lor sentimente.

Tin minte si acum cum insista coach-ul meu sa urlu, sa cant, sa vorbesc cu cei apropiati, pur si simplu sa manifest verbal ceea ce cred si simt, sa plang… fara sa mai am retineri despre ce vor zice oamenii despre mine. Pentru ca multe dintre noi suntem educate sa tinem pentru noi anumite ganduri, de dragul imaginii pe care o afisam in public. Ei bine, cu riscul de a avea probleme foarte neplacute la tiroida…

Chisturile mamare

Asa cum afirma si Dr. Dragos, sanii sunt legati de iubirea materna, iubirea neconditionata pentru alta persoana sau pentru animale. Este forma cea mai inalta de iubire pentru femeie, in care ea se simte implinita doar prin simplul fapt ca se daruie si este acceptata – aceasta este de fapt forma de iubire neconditionata.

In cazul in care aceasta forma de iubire nu este manifestata sau este tulburata de nesiguranta, teama, atasament sau prejudecati – femeia poate somatiza in zona sanilor chisturi mamare.

Asculta-ti corpul!

Daca ne acordam atentia cuvenita, putem deveni noi insene cei mai buni medici ai nostri, cunoscandu-ne foarte bine corpul, ascultandu-l, lasandu-l sa ne spuna unde sunt probleme.

Inainte de a lua urmatoarea pastila contraceptiva pentru a trata un chist ovarian, te rog citeste despre tratamentele naturale si fa o schimbare majora in starile tale psihoemotionale.

 

5 comments On Cauzele psihoemotionale ale chisturilor specific feminine

  • Îți mulțumesc pentru articol!

  • Buna.
    Ce tratamente naturiste sunt contra chistului ovarian ?
    Mulțumesc

    • Draga Gabriela, eu îți recomand să consulți un medic specializat în ayurveda, să faci niște teste și apoi poți primi un tratament personalizat pentru vindecarea chistului ovarian. În București sunt cei de la Steaua Divină iar în Cluj ți-o recomand pe Aurora Repede sau Monica Pașcalău. Multă sănătate!

  • Gemoderivat din mladite de zmeur, din miguri de coacaz negru si anghinare pt detox ficat. Ar mai fi de luat vitex adik progesteron ca sa ech hormonii, sa ne modif starile mentale si dc e grav, operatie.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer