Ce se intampla de fapt cu corpul tau in acele zile delicate ale lunii?

Fie ca esti o femeie care trece usor peste acele zile delicate, sau din contra, ai dureri mari si te simti foarte slabita, majoritatea femeilor au mari pierderi de energie, nu doar in zilele cu menstruatie, dar si cateva zile dupa.

Ma inscriu in categoria femeilor care nu au dureri mari, insa am constientizat faptul ca ma simt mult mai slabita ca in zilele normale circa o saptamana pe luna. Si am decis sa iau atitudine in aceasta privinta, deoarece imi afecteaza intreaga viata.

Simptomele pe care le-am constientizat:

  • stari de iritare mai accentuate ca in zilele normale (in aceasta perioada tind sa ma cert cu lumea din jur)
  • dorinta de a lenevi si de a face lucruri usoare ( de exemplu prefer sa vad un film decat sa citesc o carte)
  • ma simt mai obosita in timpul zilei
  • am probleme in a ma concentra asupra oricarei activitati
  • am o stare continua de neincredere in puterile mele si sunt nemultumita de aspectul fizic

Va rog sa fiti si voi mai atente la astfel de simptome, mai subtile decat cele prezentate de obicei, si sa remarcati daca exista diferente fata de zilele normale. Pentru mine si cred ca si pentru voi, sunt niste aspecte esentiale cele prezentate mai sus, atat in viata profesionala, cat si in cea sociala si de cuplu.

De aceea am inceput sa ma documentez si sa gasesc modalitati de a reduce considerabil aceste simptome care provin practic din pierderile mari de sange. Practic scopul este de a reduce cantitatea de sange pierduta si durata menstruatiei luna de luna, efectele menstruatiei fiind reduse considerabil.

Daca doriti si voi sa reduceti cat mai mult simptomele care ne afecteaza luna de luna, iata cateva modalitati care au functionat si la mine:

Alimentatie

– in perioada premenstruala si menstruala alimentatia voastra trebuie sa se bazeze cat mai mult pe fructe si legume; incercati regimul vegetarian in aceasta perioada.

– inlocuiti zaharul si dulciurile cu zahar alb cu miere, stevie, si alti indulcitori naturali.

– renuntati la cafea in aceasta perioada si inlocuiti cu ceai verde, Inka, cicoare sau spelta.

– beti multa apa imbuteliata, cu multe minerale (decarbogazeificata partial)

Suplimente naturale

– in perioada premenstruala si menstruala exista suplimente naturale menite sa reduca simptomele neplacute, pe baza de zmeur, lemnul lui Avram si chiar sa reduca fluxul menstrual. Eu iau o tinctura pe baza acestor plante naturale si m-a ajutat mult in ultimele luni.

– in perioada imediat urmatoare menstruatiei, eu iau energizante pe baza de Ginseng (care este un foarte bun afrodisiac) pentru a-mi reda cat mai repede energia pierduta in timpul menstruatiei.

Exercitiul caprioarei

Acest procedeu este larg raspandit in randul femeilor care urmeaza cursuri de yoga si are beneficii minunate pentru femei, printre care si reducerea efectelor menstruatiei, chiar suspendarea acesteia la femeile care doresc acest lucru.

Eu il practic de cateva luni si efectele acestui exercitiu sunt minunate in cazul meu fapt pentru care am scris un intreg articol despre cumse poate practica exercitiul caprioarei zi de zi.

Acum ca v-am impartasit cateva din “secretele” mele sunt curioasa daca si pe voi va supara efectele menstruatiei, daca ati constientizat pana acum pierderea mare de energie care are loc in timpul ei si imediat dupa si daca doriti sa aplicati cateva tehnici simple si la indemana pentru a minimiza cat de mult posibil menstruatia.

Va invit sa comentati si sa dezbatem aceste probleme pentru a gasi solutii 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer