Ceea ce faci de la 9 la 5 e important; dar ce faci dupa…

Am inceput ziua cu un citat foarte elocvent al lui Zig Ziglar: “Ceea ce se intampla la job intre 9 si 5 este important, insa ceea ce se intampla de la 17:00 la 9:00, in afara serviciului, este infinit mai important”.

Am avut sansa sa constientizez acest lucru dupa primul meu job serios, dar nu a fost o lectie usoara. Fiind primul meu job si dorind sa fac totul cat mai bine, pentru altii, am ajuns sa ma identific cu jobul, sa petrec mult mai multe ore decat cele 8 normale, sa uit practic de mine in timpul zilei, si sa duc tot stresul si nervii si acasa.

O zi normala de lucru nu se intindea doar in orarul normal, ci mult mai mult. Doar pentru ca doream sa fie bine, sa imi termin treaba, sa stau linistita ca am respectat deadline-ul. Mereu e un deadline de respectat…

Uitandu-ma inapoi as fi vrut sa ies din acea cusca de cobai si sa realizez cat de mult conteaza sa lucrez la MINE, sa ma ocup mai mult de pasiunile mele, de dezvoltarea mea personala… practic sa imi amintesc ca EU sunt construita din mai multe vase pe care trebuie sa le umplu iar partea profesionala este doar unul din acele vase.

Dar nu am facut asta la timp, si am lasat ca stresul si dorinta mea de a face pe plac sefilor sa ma inunde, sa imi afecteze sanatatea, relatia de cuplu, relatia cu prietenii, relatia cu MINE.

Sunt sigura ca si voi ati trecut prin asemenea momente, ca v-ati imbolnavit sau ati avut perioada foarte stresante la job. Ei bine, ce e important sa constientizam este ca toate aceste stari sunt ale noastre, si ni se intampla pentru ca noi permitem, pentru ca de cele mai multe ori ne identificam cu jobul si i dam o importanta mult prea mare… si uitam de noi.

Daca ne-am aminti zi de zi ca noi suntem si femei, si iubite, si fiice, si prietene, si fiinte sexuale, si fiinte cu multe hobby-uri care ne implinesc… daca am umple toate aceste vase zi de zi si ne-am ocupa cu atentie de fiecare parte importanta din noi… ne-am face treaba a doua zi mult mai bine la serviciu.

Dar de cele mai multe ori uitam, sau suntem prea obosite dupa serviciu sa mai avem chef de hobby-uri, de iesit in oras, de plimbare in parc, de citit… de orice ne da energie si ne mentine o stare placuta, de fericire si bunadispozitie.

Daca ne-am permite sa incheiem ziua de lucru la ora 5, sa inchidem toate fisierele si in mintea noastra, si sa constientizam ca la ora 17:00 incepe o noua parte a zilei, in care suntem proprii sefi, in care facem totul dupa bunul plac, in care invatam lucruri noi, ne dezvoltam continuu, in care am considera ca incepe o noua perioada nu se termina ziua… am castiga energie pentru a doua zi, si am ajunge sa ne faceam treaba la job mai bine, mai energizate.

Jobul facut cu pasiune e una, multe ore petrecute la job e alta.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer