in cautarea feminitatii

Cel mai greu lucru atunci cand iubesti…

Este sa stai deoparte cand persoana iubita invata din propriile greseli.

Este sa privesti cu neputinta cum se da cu capul de pereti trecand prin testele vietii.

Este sa te detasezi de tendinta de a o proteja, de a-i preveni suferinta.

Este sa fii constienta de faptul ca greseste, si sa cunosti solutiile la problemele ei, si totusi… sfaturile tale sa nu conteze sau sa nu fie cele mai bune pentru ea.

Pentru ca, in fond, fiecare avem calea noastra de dezvoltare, facem alegerile care ne convin in functie de dezvoltarea noastra. Fiecare dintre noi are “testele” proprii pe care si le asuma, iar oamenii din jur sunt acolo pentru a oferi sprijin la nevoie, pentru a oferi o noua perspectiva, sunt acolo ca exemplu de viata.

De multe ori este greu sa asistam pur si simplu la tristetea persoanei dragi. Mai mult, preluam si noi suferinta lor, fiind foarte greu sa ne detasam si sa putem fi puternici pentru ei.

Ce m-a ajutat pe mine in astfel de cazuri este credinta ca nu suntem singuri in aceste momente. Ca exista o putere omniprezenta care ne este alaturi si ne ghideaza, daca ne deschidem sufletul.

Iar daca acest lucru este valabil pentru mine, in momentele mele cele mai grele, atunci el este valabil si pentru persoanele pe care le iubesc. Astfel, ma pot detasa de dorinta (practic imposibila) de a face bine tuturor persoanelor dragi, si de a lasa puterile superioare mie sa se ocupe de binele lor.

Este ceva ce pot face insa: sa ajut oamenii dragi sa se apropie mai mult de sufletele lor, sa simta mai mult si sa gandeasca mai putin. Sa aleaga intuitiv, nu rational.

 

Photo by Varga Eniko Photography

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer