Cheia fericirii tale nu este in buzunarul altcuiva

Tu esti cea care simte fericirea, tristetea, ura, dezamagirea. Deci cheia fericirii tale este chiar la TINE.

Mult timp blamam lumea din jurul meu pentru emotiile mele, in special cele negative. Atunci cand sufeream in relatia de cuplu il consideram pe iubitul meu vinovat, el ma facea sa sufar. Sau cand aveam probleme la serviciu, tendinta era mereu aceea de a gasi vinovati in exterior pentru trairile mele.

Pentru ca asa e tendinta umana… de a privi mereu in exterior pentru vinovati, cand singurii vinovati pentru trairile si emotiile noastre suntem noi.

De ce cred asta?

Pentru ca EU sunt cea care aleg sa ma simt trista pentru ca iubitul face ceva ce nu-mi convine; pentru ca EU sunt cea care alege sa fie dezamagita cand la serviciu ideea mea nu este luata in considerare; pentru ca EU sunt cea care sare in sus de bucurie cand iubitul ma invita intr-un weekend romantic in afara orasului.

Ati inteles ideea: EU sunt cea care imi generez emotiile pe care le traiesc, pe baza stimulilor exteriori. Si este alegerea mea daca emotia traita este una pozitiva sau din contra, una negativa.

Dar mereu, in prima faza, este mai usor sa dam vina pe cei din jur cand ne simtim tristi, dezamagiti sau suparati.

Ei bine, cand realizezi cu adevarat ca tu esti stapana pe emotiile tale, simti o putere uriasa in tine dar si o responsabilitate la fel de mare: de fiecare data cand ne simtim foarte triste sau dezamagite, cel mai bun lucru este sa ne uitam cu adevarat la noi si sa vedem: noi unde am gresit? de ce trecem prin aceste emotii si ce avem de invatat?

Daca ramanem doar la faza in care blamam pe cei din jur pentru ceea ce simtim noi, doar ne hranim EGO-ul pentru o perioada scurta, dar nu ne invatam lectia si vom continua sa ne confruntam cu astfel de situatii din nou.

Cum stiu ca am depasit o problema, ca am transformat eu insami o emotie negativa?

Cand pot ierta cu adevarat. Cand pot spune cu mana pe inima ca nu exista vinovati pentru ceea ce simt. Cand nu mai am niciun sentiment negativ impotriva persoanei pe care o consider vinovata ca eu sunt trista sau suparata.

Acea iertare cere multa umilinta din partea ta, si putere in acceasi masura. Dar vine cu o eliberare si o bucurie… care nu fac decat sa inlocuiasca sentimentele negative.

Asadar, draga mea, TU esti cea care te face fericita, la fel de mult cum tu esti cea care te face trista. TU esti cea care alege gama de emotii pe care doresti sa le traiesti. How does it make you feel?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer