comparatia cu ceilalti

Comparatia cu ceilalti – cum poti scapa de acest obicei nociv

 
Scris de Alexandra Bulea

De multe ori ne facem rau insine, ne judecam, ne criticam, uitam sa ne apreciem si… ne comparam cu ceilalti!

Sunt sigura ca ai avut momente in care te-ai comparat cu ceilalti si cel mai probabil, te-ai asezat pe o scara inferioara. Bineinteles ca te compari cu cei care (crezi) ca au mai multe ca tine, sunt mai destepti, mai frumosi, mai sociabili, mai bogati etc. si in felul acesta, sfarsesti intr-un moment de gol interior, din care evadezi greu. Comparatia cu ceilalti este un obicei care nu-ti aduce nimic bun si cred cat ti-ai dat si tu seama de acest aspect.

Eu, spre exemplu, am tendinta sa ma compar cu cei care au o cariera infloritoare, dar care sunt cu 10 ani mai mari ca mine. Mare greseala! Eu ar trebui sa ma compar cu Alexandra de acum 1, 2, 3 ani cand nu aveam cabinet individual de psihologie si cand nu stiam clar ca asta vreau sa fac in viata- sa ajut oamenii in momente de cumpana, sa fiu vindecator de suflete.

Vreau sa ma detasez complet de acest obicei care-mi stirbeste identitatea. Suntem unici, da! Cu totii avem drumul nostru in viata, teluri, scopuri, identitate personala, calitati si defecte. Si trebuie sa ne acceptam, cu bune, cu rele si sa nu ne mai comparam viata noastra cu viata celorlalti.

Nu poti cunoaste cu adevarat viata celuilalt, doar prin prisma a ce posteaza pe Facebook! Asa ca, opreste-te si gandeste-te la tine, la ce vrei de la viata, la scopul tau, la menirea ta pe Pamant. Ne pierdem vremea analizand viata celorlalti, cand am putea face atat de multe lucruri cu noi insine.

Eu consider ca cea mai mare bogatie pe Pamant este cunoasterea de sine. Prin urmare, sunt decisa sa merg pe aceasta cale si sa ma descopar pe mine insami. Si in momentele in care ma voi compara cu ceilalti, voi spune: “Stop! E timpul sa iau o carte si sa-mi incalzesc ceaiul si sa nu mai deviez de la drumul meu”.

Tu in ce momente ai tendinta sa te compari cu ceilalti? M-as bucura sa impartasesti cu mine sau cu noi constientizarile pe care le-ai avut in aceasta privinta, lasand un comentariu mai jos.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer