Compatibilitatea sexuala in cuplu este mai importanta decat credeai

compatibilitatea sexuala in cuplu

Care este primul cuvant care iti vine in minte atunci cand te gandesti la un cuplu? Sau, si mai bine, la cuplul din care faci parte?

Iubire, afectiune, camin, atractie, pasiune, respect, prietenie, comunicare, compatibilitate sexuala?

Inainte de a citi mai departe, as vrea sa raspunzi sincer la o intrebare: Daca ar trebui sa dai o nota de la 1 la 10, ce importanta ai da compatibilitatii erotice intre cei doi iubiti intr-un cuplu fericit si stabil?

Ca sa fiu at mai bine inteleasa, atunci cand zic compatibilitate sexuala, ma refer la a avea aceleasi dorinte, pasiuni, fantezii, aceeasi atitudine cu privire la sex. Nu ma refer atat de mult la potrivirea fizica a celor doi, deoarece compatibilitatea energiei celor doi si a modului lor a de privi sexualitatea in general influenteaza mai mult compatibilitatea erotica.

Atunci cand exista compatibilitate sexuala in cuplu

Cuplurile in care exista compatibilitate sexuala sunt de obicei cele in care ambii parteneri sunt deschisi si sinceri privind fanteziile lor sexuale, care comunica usor cum si ce le place. Ambii parteneri rezoneaza cu aceleasi dorinte erotice si reusesc sa fructifice potentialul erotic impreuna. In cazul acestor cupluri pasiunea este mare si activitatea sexuala nu este limitata de timp, spatiu, prejudecati.

Atunci cand nu exista compatibilitate sexuala in cuplu

Contrar crezurilor si cunostintelor noastre de baza, o femeie nesatisfacuta sexual este mult mai afectata decat un barbat. Pentru o femeie, implinirea erotica influenteaza toate aspectele vietii, de aceea implinirea sexuala sta la baza unei femei fericite, implinite. Daca nu exista compatibilitate in cuplu, desi exista activitate sexuala, acea femeie nu va arata dorinta de a face dragoste, decat pentru datoria de a-si satisface barbatul. In general, la aceste cupluri pasiunea si energia erotica de la inceput scade puternic, apar frustrari sexuale si neimpliniri, ce au repercursiuni asupra vietii profesionale si sociale.

De ce este atat de importanta compatibilitatea sexuala in cuplu?

Atunci cand exista, ea poate duce la aprofundarea legaturii intre parteneri, la trairea unor experiente si senzatii noi, ce vor uni cuplul. O persoana activa si implinita erotic este o persoana sanatoasa, fericita, vesela. Un cuplu care poate comunica intim despre fantezii sexuale, poate comunica despre alte aspecte importante ale vietii de cuplu, iar comunicare sta la baza unui cuplu sanatos.

Atunci cand nu exista compatibilitate erotica, fie legatura intre cei doi se erodeaza, mai devreme sau mai tarziu, fie continua, fara a include jocuri amoroase. De obicei, comunicarea in aceste cupluri este defectuoasa pentru ca niciunul dintre parteneri nu isi exprima cu sinceritate emotiile si dorintele, mai degraba si le reprima. Sau lipsa de comunicare este inlocuita de certuri, reprosuri legate de viata de zi cu zi, care ascund de fapt in profunzime, frustrari si neimpliniri erotice, dar care au fost atat de mult trecute cu privirea incat nici nu se mai stie de existenta lor…

Te intreb din nou: ce importanta ai da compatibilitatii erotice intre cei doi iubiti, de la 1 la 10?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *