Cum si cand stii daca sunteti compatibili?

In cateva ore… daca sunteti deschisi si sinceri, si comunicati foarte bine unul cu celalalt.

Am ignorat mereu sfaturile prietenelor care imi ziceau sa nu fie prea sincera cu barbatii. Mai mult, in jocul presarat cu flirturi si intrebari mai mult sau mai putin directe, pot afla in foarte scurt timp daca acel barbat este sau nu potrivit pentru mine.

Nu e nevoie sa petreceti ani de zile impreuna cu un barbat pentru a descoperi daca aveti sau nu principii si afinitati comune.

Am discutat cu femei care, dupa doar unul sau doi ani de casatorie, se plang prietenelor ca sotul lor s-a schimbat foarte mult dupa nunta, fata de cum era el la inceputul relatiei. Exista intr-adevar situatii in care relatia sufera schimbari dupa ce a avut loc un anumit “milestone”.

Exista mai multe situatii care duc la astfel de schimbari drastice:

  • barbatul este un actor atat de bun incat a jucat rolul barbatului perfect, iar femeia poate fi “imbatata” de atitudinea lui;
  • femeia pune asupra iubitului ei pattern-ul barbatului perfect, si priveste doar prin acest filtru, fara sa ia in considerare situatiile reale;
  • barbatul nu e cel mai potrivit pentru ea in anumite aspecte, insa este “the next best thing”, asa ca ceea ce ramane de facut este ca femeia sa slefuiasca colturile dure dupa propriile ei preferinte. Toate aceste incercari de a-si transforma iubitul nu fac decat sa duca la certuri, frustrari si posibil la despartire.

Atunci cand de la inceput apar discutii de genul: “Te iubesc si totul ar fi perfect daca ai renunta sa mai faci aia, sau daca ai schimba chestia respectiva, daca ai deveni mai rabdator” inseamna ca acolo nu exista iubire neconditionata.

Atunci cand iubesti o persoana, o iubesti pentru cine este! Fara a incerca sa schimbi anumite aspecte la acea persoana. Paradoxal, cu cat ajungi sa cunosti mai bine persoana iubita, cu atat ajungi sa-i indragesti defectele si caracteristicile care il / o fac unic / unica.

Daca am renunta sa punem atatea masti la primele intalniri si am merge cu inima si mintea deschisa, cu intentia de a descoperi o persoana care ne place si cu o atitudine de acceptare a diferentelor care exista, am putea observa compatibilitatea in foarte scurt timp. Astfel am fi scutite de frustrari, certuri si timp pierdut in cautarea perechii ideale.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer