Daca ai avea sansa, ai pleca in calatorie singura?

Fie ca discut cu o femeie maritata, cu copii, cu iubit, single, in an open relationship sau orice alt status marital mai exista, mereu le pun aceeasi intrebare: daca ai avea sansa, ai pleca in calatorie singura? Ai incepe un periplu de genul Eat, Pray, Love?

Cele mai multe din femeile pe care le cunosc adora sa calatoreasca, la fel ca si mine. Dar la intrebarea de mai sus, parerile sunt foarte impartite.

Exista femei care nu ar pleca niciodata singure in calatorie, deoarece simt nevoia sa impartaseasca toate trairile unei excursii cu altcineva. Ele nu s-ar aventura niciodata sa-si cumpere un bilet de avion fara a organiza excursia cu alta persoana.

Exista femeie care, la un moment dat, si-au dat seama ca exact de asta au nevoie, o calatorie in care sa se descopere, in care sa petreaca timp de calitate cu ele insele, in care sa fie nevoite sa se descurce singure si au facut-o.

Si exista femei care, ocazional, organizeaza o calatorie doar pentru ele, in care stiu sunt propria lor companie, in care se retrag pentru a se reculege si pentru a cultiva relatia cu ele insele.

Din aceste categorii de femei, tu in care te incadrezi?

Eu am avut sansa, fie ca mi s-a dat, fie ca am creat-o eu, sa calatoresc singura. Chiar si cand calatoresc cu cineva, imi place sa am momente in care ma retrag si sunt doar eu cu mine insami.

Dar e ceva diferit atunci cand calatoresti singura. Esti mai atenta la tine, ai mai mult timp sa privesti in jur, esti mai dornica sa intri in vorba cu lumea necunoscuta, esti mai increzatoare in tine pentru ca esti nevoita sa te descurci singura cu toate…

Te redescoperi intr-un curs intensiv si placut 🙂

In experienta pe care am avut-o pana acum calatorind singura, am trecut prin tot felul de emotii: de la incantare si curiozitate la recunostinta si mandrie, de la singuratate si teama, la bucurie si fericire. Tocmai acest curcubeu de emotii prin care treci atunci cand calatoresti singura te ajuta sa te cunosti mai bine, sa te descoperi in situatii in care in mod normal nu te-ai regasi.

Asadar, ai pleca singura in calatorie?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer