pielea mainilor uscata

De ce m-a bucurat faptul ca pielea mainilor este uscata?

De vreo luna pielea mainilor mele este foarte uscata, rosiatica si ma ustura. Mai mult, simt ca sunt foarte obosita iar ochii ma ustura in cea mai mare parte a zilei.

In prima faza am dat vina pe venirea toamnei si a frigului, pe noptile nedormite. Am inceput sa ma odihnesc si sa folosesc tot felul de uleiuri bio si creme naturale insa portiunea foarte uscata s-a extins. Iar restul simptomelor s-au accentuat si ele.

Noroc cu un bun prieten care mi-a zis ca s-ar putea sa am carenta de Vitamina A. Am luat la rand toate paginile de pe Internet cu continut despre carenta de Vitamina A, cum se manifesta, de ce e importanta pentru noi si in ce alimente se poate gasi.

M-am regasit in aproape toate simptomele, asa ca nu am mai stat pe ganduri si am trecut la actiune:

Am casit capsule de extracte de plante cu Vitamina A organica, am cumparat alimente cu continut mare de vitamina A si le-am pus toate intr-o salata… nici nu va imaginati cu cata bucurie am mancat salata respectiva, semn ca i-am dat corpului ceea ce i trebuia. Si nu ma opresc aici… voi continua sa iau plantele si sa mananc alimente crude bogate in vitamina A timp de cel putin 6 – 8 saptamani, pana cand voi incepe sa simt ca organismul este fericit din acest punct de vedere.

Mi-a luat o luna sa inteleg mesajele corpului meu. Si am realizat ca ele sunt tot mai evidente pe masura ce sunt ignorate.

De aceea ma bucur ca pielea mainilor mele a fost atat de uscata si iritata… pentru ca altfel as fi trecut cu vederea carenta de vitamina A, as fi continuat sa ma plang de oboseala si de par deteriorat.

Ma bucur de orice mesaj primit (si mai ales inteles) de la corpul meu! Este o relatie care creste tot mai frumos, incepem sa ne cunoastem tot mai bine 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer