suferinta dupa despartire

De ce sunt despartirile atat de dureroase?

Pana acum nu am cunoscut nicio femeie care sa nu fi trecut prin cel putin o despartire. Si cu toate ca am prietene care au trecut prin multe relatii si despartiri, sufera la fel de mult (chiar daca multi dintre noi am crede ca o data cu experienta vine si o anumita doza de relaxare in despartiri).

Asadar, despartirile sunt aproape inevitabile intr-o viata de om… nu credeti ca ar trebui sa invatam sa trecem mai usor prin ele? Sa invatam lectiile care ne sunt date sa le invatam, insa fara a avea parte de acea durere teribila care vine o data cu ele.

In primul rand, de ce suferim atat de mult la o despartire (fie ca vorbim de o relatie de 8 luni, 5 ani sau faimoasele despartiri dupa 7 ani de relatie)?

Credeti ca e pentru ca ne-a parasit persoana iubita? Pentru ca ne regasim singure din nou? Pentru ca anticipam deja o perioada grea, in care reincepem sa cautam o noua persoana potrivita pentru noi, de care sa ne indragostim? Oare vom mai gasi un barbat pe care sa il iubim?

Despartirea e cu atat mai grea cu cat in relatie am inceput sa uitam usor de persoana noastra, sa investim aproape tot timpul liber in relatia de cuplu, fara a mai investi in relatia cu noi insene. Aceasta este una din “alegerile” pe care le fac in special femeile, mai mult decat barbatii:

  • iesim in weekend cu iubitul si cu alte cupluri, si brusc nu mai avem timp pentru iesirile cu fetele, care ne placeau atat de mult inainte.
  • punem hobby-urile noastre pe locuri secunde, pentru a ne ramane timp sa gatim, sa facem curatenie sau sa petrecem timp cu iubitul.
  • nici nu se pune problema de a calatori fara partener.

Toate activitatile pe care ne concentram sunt in doi, si rareori ne concentram doar pe noi, placerile proprii, hobby-urile personale, pe cultivarea realtiei cu noi insene, care este cea mai importanta relatie pe care o ai in viata (si rara relatie care dureaza toata viata).

Iar cand ne trezim singure cuc dupa ani in care am uitat aproape de noi… nici nu stim cine suntem fara un partener. In weekend ramanem singure si cum nu suntem obisnuite cu singuratatea incepem sa sunam pe oricine are timp sa iasa cu noi.

Partea frumoasa este ca despartirile ne ofera oportunitatea de a ne regasi, de a redeveni cele mai bune prietene ale noastre, de a regasi hobby-uri uitate, prieteni vechi si dragi, timp pentru noi si pentru oamenii care conteaza, dorinta de explora viata in stilul nostru propriu.

Pe scurt, ai rara oportunitate de a aprofunda relatia cu TINE. Si daca inveti lectia cum trebuie, nu vei mai uita niciodata de TINE oricat de mult ai iubi alta persoana.

Stiu cat e de dureros sa inchei o relatie de cuplu… fie ca esti persoana parasita sau tu este cea care ia decizia despartirii. Dar mai stiu si ca, dupa acea perioada crunta in care viata e un calvar… vine si raza de soare care aduce cu ea noi oportunitati si noi aventuri, noi lectii de viata care ne ajuta sa ne dezvoltam personal.

Trebuie doar sa iti deschizi mintea si sa le vezi, sa nu le ocolesti pentru ca esti prea trista din cauza trecutului… Pe care nu il mai poti influenta orice ai face!

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer