vindecarea dupa despartire

De ce sunt necesare despartirile?

Da, ai citit bine: temutele si foarte tristele despartiri sunt foarte necesare pentru noi. Daca te-as intreba acum, draga mea care te afli intr-o relatie, mai mult sau mai putin armonioasa, cum iti imaginezi despartirea de partenerul tau, ai vrea sa eviti gandul, nu? La fel ca si moartea, despartirea este un subiect despre care alegem sa nu vorbim, sa il alungam din minte… pentru ca doare al naibii de tare.

Te invit insa la o sesiune de reamintire a experientelor tale anterioare, in care te-ai despartit, ai suferit, ai trait furie, anxietate, regrete. Aminteste-ti te rog cum te-ai simtit mai apoi?

Ai simtit ca devii mai puternica? Ai simtit ca ai mai multa incredere in tine? Stii mai bine ce doresti de la viata?

Despartirile sunt necesare in procesul de maturizare si de iubire de sine. Pentru ca in relatii ne este greu sa ne dezvoltam noi insine, sa ne orientam mai mult catre noi, sa petrecem acel timp cu noi insine de care avem nevoie.  Iar pentru ca noua ne este greu sa luam decizia temutei despartiri, ne face viata un cadou si ne da aceasta oportunitate. Ne obliga sa stam cu noi, sa cugetam, sa simtim si, in final, sa invatam lectiile pe care le avem de invatat, exact ca un examen la scoala.

Cu totii am dori sa amanam examenele cat putem de mult, sa zabovim in acea stare placuta, calduta dintre sesiuni, sa ne distram si sa nu avem niciun stres. Dar, daca vrem sa evoluam si sa nu inotam in noroiul mediocritatii, examenele sunt necesare. Si ne simtim atat de bine cand mai trecem un examen, ne simtim atat de inteligenti si de siguri pe sine.

E la fel si cu despartirile. Ele sunt necesare, ne invata lectii pe care altfel nu le-am vedea si ne ajuta sa urcam inca o scara in evolutia personala.

Nota maxima o primesti atunci cand traiesti din plin despartirea, constientizezi ce ai gresit, ce ai de invatat si ce nu vei mai repeta in alta relatie. Si mai ales… atunci cand te ierti si ierti toate greselile, atunci urci vertiginos pe scara vietii tale 🙂

calea spre fericire
Sursa foto: http://www.dailyrx.com/

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer