corp sanatos

Atunci cand orice pare mai important decat propriul corp

Viata agitata a orasului ne “ajuta” sa uitam de noi, de corpul nostru.

Intr-o zi normala, cat de des te gandesti la corpul tau? Cat te des te privesti in oglinda cu drag? Cat de des esti contienta de sanatatea ta?

Daca nu suntem la serviciu 9 ore, avem de indeplinit tot felul de datorii, trebuie sa mergem la cumparaturi, sa facem curatenie… cate si mai cate. Viata aceasta plina de datorii, de tot ce trebuie sa facem, ne impiedicam sa fim atente la corpul nostru, la alimentatie, la energie.

Dar nu dureaza mult pana cand corpul incepe sa-si ceara drepturile. Si asta pe buna dreptate.

Cum ne putem astepta sa fim sanatosi?:

  • daca stam atat de mult pe scaun zilnic (si incorect),
  • daca mancam rapid, cand apucam si ce apucam (si sa fie ieftin si gustos),
  • daca nu ne miscam decat in mall la cumparaturi
  • daca ne stresam din cauza deadline-urilor si a agendei zilnic de lucru
  • daca punem toate acestea inainte sanatatii noastre.

Oricat ar suna de dur, asta facem zi de zi. Alegem sa fim pasive in legatura cu sanatatea noastra si alegem sa ne ocupam activ de munca, datoriile, casa si alte lucruri care trebuie facute.

De cate ori nu ai amanat programarea la medic, sau o consultatie de rutina, pentru ca aveai mult de lucru? Pentru ca nu aveai timp?

Iar mai devreme sau mai tarziu, corpul incepe sa ne strige, sa ne faca sa fim mult mai atente la el. Dar o face agresiv, prin boli. Pentru ca altfel il ignoram.

De aceea am inceput sa vad boala ca pe un semnal de alarma, care ma face sa ma reorientez spre interior, spre corpul meu, spre unul din cele mai de pret lucruri in viata aceasta. Ma ajuta foarte mult sa vad cauzele subtile ale bolilor, sa imi pot da singura diagnostic (pentru ca eu ma cunosc cel mai bine), sa vad exact ce ganduri si atitudini au creat aceasta boala.

Ma antrenez astfel sa nu mai existe nicio zi fara sa il tratez exact asa cum as dori sa ma trateze el pe mine, sa respect relatia cu corpul si sa tind catre o viata fara boli. Sa constientizez gandurile si emotiile care au dus la probleme de piele, la dureri de coloana, la dureri de cap, la probleme cu tiroida, la chist ovarian si sa imi schimb atitudinea.

Relatia cu corpul nostru este una foarte dinamica si tot ce i oferim are consecinte pozitive sau negative in viitor. Noi suntem singurele responsabile de corpul nostru. Eu sunt cea care imi ajut corpul sa ma sustina in tot ceea ce fac.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer