Despre pastrarea spatiului personal in cuplu

Prima oara cand m-a lovit dorinta si nevoia barbatului de a avea spatiul sau personal acasa, traiam intr-o garsoniera de 33 mp, in care nu exista perete intre bucatarie si dormitor. Practic trebuia sa te inchizi in baia foarte mica pentru a fi rege peste regatul tau in propria casa.

M-am suparat cand mi-a zis ca vrea sa aiba spatiu intim, doar pentru el, pentru ca la auzul acestei nevoi ma simteam nedorita.

Mai tarziu ne-am mutat la doua camere si am inceput si eu sa simt nevoia de a ma retrage in dormitor, sa inchid usa si sa petrec timp cu mine insami. Chiar doream sa am timpul si spatiul meu uneori, si sa ne intalnim la mijloc pentru un pupic dupa care sa ne intoarcem la ale noastre.

Pe masura ce trec anii, dorinta de a-mi pune amprenta asupra spatiului meu personal continua sa creasca, iar timpul meu personal devine foarte important. Este paradoxal, cu cat am mai mult timp pentru mine si cu cat petrec mai mult timp singura, cu atat timpul petrecut in doi este mai de calitate si mai frumos.

Cu cat am mai multa grija de mine si imi acord mie mai multa atentie, cu atat sunt mai atrasa sa petrec timp cu iubitul meu. Si el simte la fel. Inca de cand ne planuiam mutarea in noua casuta, ne imparteam teritoriul, fiecare luand partile inc are se simte cel mai confortabil in casa. Spatiul meu era hasurat cu rosu, iar al lui cu albastru. Fiecare dintre noi avem impregnata amprenta pe teritoriul sau propriu si intim, pe care ni-l aranjam dupa bunul plac, iar spatiul comun, de culoare mov, este la mijloc, unde ne intalnim pentru timpul petrecut in doi.

Acum cativa ani as fi crezut ca pastrarea spatiului personal produce o ruptura in cuplu, ca avand o zona de nepatruns ramane o pata ce va afecta in timp cuplul.

Insa traind si experimentand ce inseamna sa-ti pastrezi spatiul personal in cuplu, realizez ca, nu doar ca nu ai nicio frustrare din cauza compromisurilor pe care traiul impreuna le aduce in mod normal, dar te si sustine in dezvoltarea ta personala, permitandu-ti sa fii in continuare cine ai fost inainte de a forma un cuplu.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer