ce m-au invatat prostituatele

Ce m-au invatat prostituatele

Dupa o zi lunga la birou, ma intorceam obosita acasa. In autobus era cald, lumea era gandita si am intrat si eu intr-o stare reflexiva. Drumul spre casa ma duce pe o strada faimoasa in Cluj pentru femeile sumar imbracate ce-si asteapta clientii dupa lasarea intunericului.

Mereu cand vad femei care vand servicii sexuale ma gandesc cu mila la sacrificiul enorm pe care il fac. A-ti oferi pe tava partile tale cele mai intime mi se pare un sacrilegiu de nedescris.

Dar in acea seara nu am cugetat asupra sacrilegiului pe care il fac unele prostituate, dame de companie sau cum vreti sa le spuneti.

M-am gandit in schimb, ajutata de ele, la sacrilegiul pe care il facem noi cu privire la feminitatea noastra, la sexualitatea noastra.

Greseala noastra este aceeasi, dragele mele, desacralizam energia erotica si toate zonele noastre erogene. Le ascundem, ne rusinam cu ele, nu vorbim deschis despre sexualitate… ci o lasam in zona tabu.

In timp ce femeile care sunt platite sa presteze servicii sexuale uita cat de sacra este fuziunea amoroasa, scopul lor principal fiind plata de la final, noi tindem sa desacralizam amorul tratand dorintele si actiunile noastre ca fiind rusinoase.

Atat timp cat nu ne iubim corpul in intregime, si cu partile lui sexuale, atat timp cat nu vom considera fuziunea sexuala ca fiind un act de contopire amoroasa, de daruire si de uniune a doua persoane care se iubesc, atat timp cat nu vom fi deschisi unii cu altii sa ne deschidem perspectiva si mintea in privinta erosului, facem aceeasi greseala toate femeile — desacralizam sexualitatea cu toate beneficiile pe care le poate avea asupra trupului si sufletului nostru.

Acestea erau gandurile mele in acea seara tarzie de toamna, in care priveam acele femei asteptand in frig, imbracate sumar, sa vina cel care avea sa le incalzeasca.

Am o bucurie mare totusi: aceea ca atat femeile, cat si barbatii, incep sa-si schimbe viziunea (mostenita din generatie in generatie) asupra sexualitatii. Ma bucur sa vad ca exista dorinta de acceptare si iubire. De asumare a sexualitatii si de dezvoltare si implinire erotica.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer