Esti geloasa pe trecutul lui?

Am remarcat un paradox al femeilor: sunt atrase de barbati versati, care stiu sa flirteze si sa cucereasca o femeie, care stiu ce sa faca in pat. Dar cand incep o relatie, le este greu sa accepte ca acel barbat are foste iubite, le e greu sa auda despre ele si prefera sa considere acea perioada una tabu. Cu cat stiu mai multe cu atat sunt mai geloase pe fostele iubite ale iubitilor lor.

Sunt mai multe cauze ale acestor alegeri dar nu ele sunt tema noastra de azi. Vreau doar sa raspunzi sincer la cateva intrebari si sa tragi concluziile tale. Eu le voi scrie pe ale mele la finalul articolului, pentru ca eram o femeie foarte geloasa si posesiva si doresc sa-ti arat ca se poate trece peste astfel de stari care pot face mult rau in relatie.

Tu ai unul sau mai multi fosti iubiti? Atunci cand te intalnesti cu ei sau discutati, afecteaza in vreun fel relatia actuala?

In relatia cu iubitul tau exista doza aceea de incredere in el si in legatura dintre voi care iti confera liniste?

In cazul in care se intalneste cu foste iubite la o cafea, simti ca isi schimba starea fata de tine in vreun fel? Sau starea lui de afectiune pentru tine nu este afectata in niciun fel?

In ce masura simti ca esti femeia visurilor lui?

In ce masura simti ca oferi tot ce si-ar putea dori de la partenera lui?

Te invit sa raspunzi si sa te gandesti cu atentie la intrebarile de mai sus, pentru ca raspunsurile iti vor revela multe informatii care la un moment dat iti vor fi foarte utile in descoperirea ta si a lui.

Mereu m-am considerat o femeie geloasa, posesiva. In urma cu multi ani, doar prin simplul fapt ca iubitul meu se plimba cu o colega pe strada iar eu i intalneam neprogramat imi cream stari de nesiguranta in relatie, de certuri sau ore in care refuzam sa discut cu el. Dupa care a venit perioada de teambuilding cu colegii, fara parteneri… Zile intregi petrecute cu femei atragatoare, alcool, departe de casa… va dati seama ce era in mintea mea. Sau poate nu, pentru ca tu nu esti atat de geloasa precum eram eu.

Dar mai bine sa va spun cum am reusit sa ma transform intr-o iubita care nu doar ca vorbeste deschis despre fostele relatii si partenere ale iubitului ei, dar si doreste sa le cunoasca.

Am pornit de la raportarea afectiva si de la intensificarea starii de iubire pe care o simt fata de el pana cand am simtit ca il iubesc exact asa cum este, pentru cine a devenit el si ce a realizat pana ne-am intalnit. Si am realizat ca el este persoana pe care o iubesc si datorita femeilor din viata lui. Cand iti dai seama de acest lucru, nu ai cum sa nu le apreciezi si pe ele.

Dar am mers si mai departe, pe acea stare de iubire am discutat foarte multe amanunte pe care inainte le consideram tabu pentru ca ma dureau. Discutandu-le, am scos incetul cu incetul monstrul din cufar si mentinand acea stare de iubire si incredere am putut sa-i dau drumul. Vreau sa subliniez un lucru: in tot acest timp am simtit si mi s-a repetat de foarte multe ori ca sunt femeia visurilor lui! Atunci cand auzi si simti asta… fostele raman doar in trecut si simti ca nu au cum sa-i afecteze lui sau tie iubirea care exista intre voi si relatia de incredere pe care o construiti.

As minti daca ti-as spune ca e usor, ca nu ai tot felul de ganduri negative si stari de apatie cand discutati despre fostele iubiri. Dar merita, dragele mele! Pentru ca eliberarea de gelozie si posesivitate fata de iubit, si inlocuirea acestor stari cu iubire si afectiune pentru cine e el, asa cum e el, va va permite sa construiti neconditionat o relatie durabila, bazata pe incredere. Si va va permite sa va linistiti interior, sa va concentrati mai mult pe voi inseva, sa dormiti linistite cand e plecat… pentru ca stii ca esti femeia visurilor lui 🙂

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer