in cautarea feminitatii

Fara sutien pentru o zi pe saptamana

Cum ti se pare ideea de a avea o zi pe saptamana in care nu poti sutien? Te gandesti automat cu ce sa-l inlocuiesti sau ti se pare eliberator?

Cand mi s-a propus prima data, mi s-a parut de prost gust sa merg la serviciu fara sutien, ca si cum ma voi simti dezbracata in fata colegilor. Cum sa poata ei vedea cand mi se intaresc sfarcurile?

De mici ne dorim sa purtam sutiene, pentru ca ele au devenit un accesoriu atat de frumos promovat incat ni se pare ca suntem mai sexy cu sutien decat cu sanii goi.

Si incetam sa ne mai gandim la sanatatea sanilor nostri, la sanatatea pielii noastre. Stiai ca sanii au propriile lor ligamente de sustinere si ca sutienul purtat din adolescenta timpurie nu face decat sa slabeasca sistemul natural al sanilor de sustinere?

Mai mult, marea majoritate a femeilor apeleaza la sutiene prea stramte, la sutiene cu push-up pentru decolteuri mai atragatoare, care nu sunt deloc sanatoase pentru sani si pentru cutia toracica. Desi s-a renuntat la corsete la inceputul anilor 1900, continuam sa ne incorsetam cu sutienele stramte si push-up.

Avand sutiene prea stramte, cutia toracica nu se poate expanda la maxim, iar plamanii nu se oxigeneaza atat cat trebuie. Daca plamanii nu sunt destul de oxigenati, intregul corp va avea de suferit.

Mai mult, circulatia sanguina si limfatica sunt obstructionate de lenjeria stramta. Da dragelor, ne-o facem cu mana noastra (sau cu sutienele noastre).

Recunosc ca a fost o idee socanta pentru mine, renuntarea la sutien. Asa ca am inceput cu pasi marunti 🙂

Am inceput sa ies pana la magazinul din apropiere fara sutien, doar cu un tricou casual. La inceput aveam impresia ca toata lumea se holbeaza la mine. Dupa care am devenit tot mai relaxata, si am inceput sa renunt la sutien in weekend-uri.

Uneori aveam impresia ca sutienul ma avantajeaza, face un decolteu mai frumos, ca bluza va sta mai bine daca port sutien. Dar am realizat mai tarziu ca toate acestea sunt conceptiile cu care am crescut, vazand ca toate femeile poarta sutien, admirand fotomodelele de lenjerie, crescand practic intr-o societate in care este obscen sa se intrevada sanii prin haine.

Inca era prea devreme pentru mine sa renunt la el in timpul serviciului. Dar in timpul liber, purtarea sutienul a devenit din ce in ce mai rara deoarece am inceput sa simt ca ma strange, ca nu-l mai suport pe mine. Imediat ce ajungeam de la serviciu il dadeam jos de pe mine si ma simteam eliberata.

O data cu venirea verii, cand toate dorim sa ne simtim mai libere, sa purtam haine vaporoase, ce permit pielii sa respire, am inceput sa am perioade mult mai lungi fara sutien. Acum pot zice ca in ultimele 2 saptamani nu am purtat sutien deloc. Si simt ca s-au schimbat multe si la nivelul sanilor, si la nivelul modului meu de gandire.

Daca veti incepe sa va permiteti o zi pe saptamana fara sutien, veti vedea cum sanii si intregul corp se va simti liber, cum veti putea sa va acceptati sanii, asa cum sunt ei.

Acum cred ca nu este deloc obscen sa renunti la sutien, ci din contra, este ceva frumos, este acceptarea unei parti importante a feminitatii noastre, pe care nu intleeg de ce am ales sa o ascundem in primul rand.

Ce zici, vei renunta la sutien o zi pe saptamana?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer