Femeia care gateste bine…

O face de placere, nu doar de nevoie. Aceasta regula este valabila in orice aspect al vietii: un lucru facut pentru ca trebuie nu va fi niciodata la fel de bun ca un lucru facut cu drag si pasiune.

Revenind la gatit, eu sunt una din femeile care intra in bucatarie pentru a-si turna un pahar de vin… Imi amintesc si acum conversatia cu bunica mea cand aveam vreo 12 ani, in care i ziceam foarte sigura pe mine: “Eu nu va trebui sa gatesc toata viata pentru ca voi avea un barbat care sa gateasca!” Si asa am avut noroc sa intalnesc 🙂 Pentru ca Dumnezeu iti da oportunitatea sa primesti ceea ce iti doresti.

Gatesc foarte rar, dar o fac cand am chef si cand imi face placere. Asa cum s-a intamplat si azi… Foarte relaxata, am gatit un pranz foarte delicios, care anticipam ca va fi delicios de cand am pus apa la fiert.

Dar cred ca, daca ar trebui sa gatesc zilnic, pentru o familie intreaga, sau doar pentru mine, s-ar pierde din acea savoare… ar deveni o activitate mecanica, din nevoie, nu din placere.

Imi amintesc de mama, care petrecea ore intregi in bucatarie sa gateasca mai multe feluri de mancare, ca apoi sa primeasca criticile din partea mesenilor… Se intampla in multe familii, din cate am vazut. Femeile ar trebui sa fie apreciate prin simplul fapt ca gatesc, ca pun mancare pe masa.

Mai mult, cred ca gatitul, la fel ca spalatul vaselor si curatenia in casa, ar trebui sa fie activitati impartite la amandoi, foarte echilibrat. Atunci femeia ar intra in bucatarie din dorinta de a experimenta ceva nou, cu energie pozitiva, pe care o va transfera si hranei.

Am acum doua imagini frumoase in minte: una cu o femeie care gateste, canta si trebaluieste prin bucatarie zambind; si alta in care bea un pahar de vin si isi priveste barbatul care i pregateste cina. Ambele imi plac la nebunie si ambele ar trebui sa fie reale in orice cuplu si familie!

 

Sursa foto: www.pinterest.com

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer