Femeia care nu-si doreste copii

Este considerata fie egoista, fie ciudata, fie ca ascunde ceva. Rareori am intalnit oameni carora le-am marturisit ca nu doresc sa fiu mama fara sa fiu judecata in vreun fel.

Sunt putine acele femei care simt ca nu isi doresc un copil, ci ca vor sa-si canalizeze energia in alte scopuri primordiale, decat acela al maternitatii. Scriu acest articol pentru ca de tanara am simtit presiunea societatii asupra mea, in privinta maritisului si a intemeia o familie… si daca exista femei tinere care simt ca implinirea lor nu sta in a avea copii… vreau sa stii ca este in regula sa simti asta si nimeni nu ar trebui sa te blameze.

Din pacate, lumea te va judeca si te va blama pentru alegerile tale, insa am simtit pe pielea mea cum e sa faci anumite alegeri sub presiunea parintilor, a prietenilor apropiati… Si iti spun cu toata sinceritatea: mai bine duc in spate toata acea presiune, decat sa fac o alegere pe care nu o simt cu tot sufletul si pe care mai devreme sau mai tarziu o voi regreta.

Daca viata traita din plin nu inseamna pentru mine un sot si 2 copii, asta nu ma face o femeie neimplinita, ci o femeie care alege sa traiasca dupa propriile reguli. Care este fericita la gandul unei vieti ce presupune o familie de maxim 2 persoane, care traieste iubirea materna fara sa aiba copii.

Am intalnit si cunoscut femei care sunt mame si care intr-adevar s-au transformat foarte frumos dupa ce au devenit mame. Iubirea pentru copilul lor le-au facut mai frumoase si mai puternice. Pentru ele, a fi mama nu inseamna sacrificiu, ci o viata traita cu rost, unde ele isi gasesc puterea si unde isi iau energia.

Am intalnit si femei pe care maternitatea le-a stors de energie, le-a facut sa uite ca sunt si femei, si sotii, si prietene…

Am avut tendinta sa judec si eu femeile care imi spuneau ca ele vor cunoaste fericirea desavarsita doar dupa ce vor aduce pe lume un copil, tocmai pentru ca si eu eram judecata de cele mai multe ori cand afirmam ca fericirea mea deplina nu o traiesc o data cu maternitatea. Dar acum stiu mai bine sa inteleg si sa accept orice alegere pe care femeile le fac cu privire la maternitate… atat timp cat ele simt si isi doresc din tot sufletul sa devina mame, atunci cand sunt pregatite.

Din pacate, de mici copile ni se inculca ideea ca este bine sa devenim sotii si apoi mame, astfel incat crestem cu aceste idei si de cele mai multe ori nu stim cu siguranta daca este dorinta noastra proprie sau ceea ce ni s-a inculcat in educatie…

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer