placerea feminina

Fifty Shades of Grey – un alt film ce transforma placerea feminina in tabu

Ai vazut deja mult asteptatul film? A fost ce ti-ai imaginat?

In saptamana dinaintea lansarii al celui mai provocator film al deceniului, dupa cum afirma multi critici, am citit numeroase articole si pareri diferite semn ca filmul a iscat multe controverse in randul oamenilor.

Cel mai mult m-a impresionat un articol ce studiaza intr-adevar modul in care este exprimata sexualitatea lui Grey si a Anastasiei. Pentru un film american mi se pare destul de indraznet insa un lucru m-a dezamagit: faptul ca intregul film se axeaza pe placerea lui Grey si refuza sa considera placerea feminina un tabu, desi cei mai multi ne asteptam sa fie cea mai tare sursa de inspiratie a placerii feminine.

Nu este primul film care ignora sexualitatea feminina, din contra majoritatea peliculelor de succes pun barbatul pe primul loc in ceea ce priveste sexul.

Nici nu ma mira faptul ca placerea masculina este cunoscuta si discutata de toti in timp ce sexualitatea feminina ramane un tabu.

Acest mod de gandire ne afecteaza propriile vieti sexuale si mi-a trebuit ceva timp sa imi dau seama de lucrul asta…

Asadar te invit la un exercitiu de sinceritate si sa readuci in minte toate partidele de sex pe care le-ai avut pana acum, cele mai bune 🙂 Cum s-a terminat? Cu orgasmul lui? Ai mai fi continuat daca se putea? Cine initiaza partidele de amor la voi – el sau tu? Esti deschisa cand vine vorba de sex – i spui tot despre ce si cum iti place sa fii atinsa si iubita?

Daca incepi sa constientizezi ca viata ta sexuala in cuplu se invarte in jurul lui, fii linistita, majoritatea femeilor gandim la fel. E normal avand in vedere “educatia sexuala” primita din media, cinema sau alte surse.

Cum ar fi sa intoarcem roata macar o saptamana si sa fim noi in control? Sa-i rugam pe partenerii nostri sa se gandeasca la noi in primul rand si nu la orgasmul lor, sa continue pana cand zicem noi gata. Eu cred ca am trai multe stari pe care nici nu le visam, si am vedea mai multe femei implinite si relaxate pe strada. Si mai mult, cred ca barbatii apreciaza sa le spunem ce vrem si cum ne place… cred ca acea saptamana s-ar prelungi atat timp cat dorim noi.

Eu prefer filmele europene cand vine vorba de expresia sexualitatii feminine, fapt pentru care va recomand doua din filmele mele favorite: Room in Rome si Blue is the warmest color.

Inapoi catre voi: ce parere aveti despre placerea feminina ca fiind considerata secundara celei masculine in filme si chiar in viata de zi cu zi?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer