Friends with benefits – oare ar fi bine?…

Doi termeni pozitivi – “prieteni” si “beneficii” – ar trebui sa denote o expresie pozitiva. Dar oare este bine sa ne implicam intr-o astfel de relatie?

In primul rand, care sunt premisele relatie de tipul friends with benefits?

Doi prieteni, nu neaparat de sex diferit, care se cunosc destul de bine, care sunt atrasi unul de altul dar care nu au destule afinitati in comun pentru a forma un cuplu, care nu sunt implicati in alte relatii si care nu vor sa se priveze de la o viata sexuala activa.

De obicei, cand incep discutiile menite sa puna baza unei relatii de tipul friends with benefits, se discuta tot felul de reguli:

  • relatia de prietenie nu va avea de suferit, aceasta aflandu-se pe primul loc;
  • este o relatie deschisa, in care fiecare este liber sa fie intim/intima si cu alte persoane;
  • comunicarea este esentiala si orice schimbari de sentimente vor fi comunicate;
  • niciunul dintre cei doi nu se va implica emotional pe parcursul noii relatii.

Totul suna foarte bine si par sa existe doar avantaje de ambele parti: esti single dar in acelasi timp ai pe cine suna cand ai chef de momente intime cu o persoana de care esti atras/atrasa. Ai libertatea de a face ceea ce doresti, cand doresti si in acelasi timp te bucuri de o viata sexuala activa cu o persoana in care ai incredere.

Suna foarte bine, relatia pe care ne-o dorim cu toate ­čÖé

Doar ca… de multe ori se intampla sa se formeze atasamentele, unul dintre cei doi incepe sa doreasca mai mult de la relatie. Are nevoie sa i se acorde mai mult timp, incep trairi cum impct negativ asupra relatiei deschise si libere precum gelozie, posesivitate. O data ce relatia este patrunsa de astfel de stari, toate regulile discutate si stabilite la inceput par sa se estompeze.

Nu zic ca este cazul oricarei relatii de tipul friends with benefits, insa am vazut/auzit si trait astfel de experiente si de cele mai multe ori, se termina cu afectarea relatiei de prietenie dintre cei doi, de la care a inceput totul. Merita oare?

Daca ai si altfel de exemple, in care cei doi au ramas prieteni foarte buni sau in care au ajuns sa formeze un cuplu, te invit sa le impartasesti cu noi.

Sursa foto: Varga Eniko Photography

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer