in cautarea feminitatii

Imperfectiunile sunt cele care te fac unica si frumoasa

Exista o mare presiune asupra femeii cu privire la modul in care “trebuie” sa arate pentru a fi considerata atragatoare.

Forme perfecte, sa aiba sani, fund, abdoment plat si talie mica, picioare lungi si cat mai drepte, piele de portelan, parul mereu aranjat, tenul fara imperfectiuni… descrierea perfecta a unei papusi.

Suntem agasate si pe Facebook de reclame cu produse miraculoase pentru slabit, epilare IPL, produse cosmetice scumpe pentru a acoperi imperfectiunile, solutii rapide pentru a da jos centimetri de pe solduri… nu ne ajung orele din zi pentru a ne ocupa de aspectul fizic, pentru a corespunde pattern-ului actual al femeii atragatoare.

Fiecare epoca a avut un astfel de pattern, lansat de marii influenceri in fashion si beauty si dictat de societate. Totul pentru a fi considerate femei frumoase. Pentru ca noi uitam de cele mai multe ori sa ne consideram frumoase asa cum suntem, naturale, fara artificii… tocmai pentru ca nu corespundem unui standard.

E foarte greu sa ne diferentiem, sa acceptam ca suntem unice si frumoase in felul nostru. Toate acele topuri cu cele mai frumoase femei din lume impun un numar maxim de centimetri in talie si solduri, iar daca depasim standardele impuse de societate, ne consideram plinute, grasute… Personal, imi e greu uneori sa ma consider o femeie normala, cu forme frumoase… pentru ca sunt peste standardul femeii normale.

Mananc sanatos, nu fug de plimbari, scari si alte forme de miscare zilnica, ma simt sanatoasa si vitala si totusi… unul din scopurile mele principale este sa scap de kilogramele “in plus”.

Pierdem multa energie si timp ocupandu-ne de aspectul fizic si lasam pe locuri secundare tot ce tine de interiorul nostru – iubirea, evolutia spirituala, maturizarea, sanatatea, naturaletea, senzualitatea si multe alte calitati minunate ale femeii in deplinatatea sa.

Crestem privindu-ne in oglinda si ne e greu sa privim in interior… nici nu stim cum sa facem asta. E greu sa ne indepartam de oglinda si sa meditam, sa privim spre interiorul nostru, pentru ca nu stim la ce sa ne uitam si ce vom gasi acolo.

Si atunci cadem in capcana societatii, care editeaza pana si imaginile celor mai frumoase femei din lume… pentru care frumusetea pe care o impune se indeparteaza tot mai mult de cea naturala. Este nevoie de multa putere si vointa pentru a nu ne lasa absorbite de aceasta capcana… si pentru a vedea ca noi suntem mult mai mult decat aspectul nostru fizic. Si sa hranim intreaga noastra fiinta nu doar ceea ce suntem la exterior.

Am momente in care imi e greu sa nu ma las absorbita, dar scriu acest articol in speranta ca ne putem sustine si ne putem da putere una alteia, ca de la o femeie frumoasa la alta 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer