Luna de luna aceste produse iti fac mai mult rau decat bine

In fiecare luna, femeia are nevoie de absorbante si tampoane pentru a se proteja in perioada menstruala. Sunt produse de igiena intima, care ar trebui sa fie perfect sanatoase pentru noi.

Doar ca sunt foarte toxice…

Atat tampoanele interne cat si absorbantele externe sunt tratate chimic pentru a avea acea culoare alba, si pentru a da impresia de curat. In plus, exista multe absorbante cu invelis plasticat si parfumate, pentru a acoperi mirosurile specifice. Acestea pot produce multe infectii in zonele sensibile feminine, pot crea dezechilibre locale si ne pot afecta sanatatea.

Chiar daca nu s-a intamplat pana acum sa ai vreo infectie sau vreo problema ginecologica din cauza absorbantelor si tampoanelor, nu inseamna ca nu se va putea intampla peste 5 sau 10 ani. Deoarece le folosim negresit in fiecare luna, sistemul nostru imunitar depune efort pentru a se apara de acel mediu toxic.

Vestea buna este ca nu trebuie sa ne intoarcem la a folosi vata 😀

Exista firme care produc absorbante si tampoane din bumbac care nu sunt tratate chimic, si care nu produc iritatii sau infectii. Bumbacul folosit este bio iar restul materialelor folosite si biodegradabile. Vestea si mai buna este ca aceste absorbante incep sa se gaseasca nu doar in farmacii si magazine bio, dar si in lanturi mari de magazine precum DM sau Cora.

Marci care produc absorbante naturale si care se gasesc la noi sunt Natracare, Masmi, Lady Anion.

Asadar, data viitoare cand mergi sa cumperi absorbante, cauta pe raft produse cu bumbac bio, sanatoase pentru tine. Chiar daca sunt mai scumpe, sanatatea ta merita toti banii din lume, nu crezi?

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *