frumoasa

M-am saturat sa fiu frumoasa!

Am dat azi peste un titlu foarte interesant de articol: Cea mai in varsta femeie de pe coperta revistei Vogue… si cu multa curiozitate am dat click sa vad despre cine e vorba si cum arata.

Pe coperta apare Meryl Streep la varsta de 62 de ani, pe fata careia se poate vedea multa incredere, fericire si femininate. Dar ce m-a pus pe ganduri a fost citatul ce deschide articolul:

„Nu am avut deloc incredere in frumusestea mea cand eram tanara. Atat de mult timp din viata unei tinere fete- din propria mea viata- s-a scurs cu ingrijorari si dubii privind atractivitatea mea… Dupa o perioada am inceput sa ma satur de ingrijorarile mele privind frumusetea.” Meryl Streep

Oricat de mult ma inspira astfel de povesti si femei frumoase, tot am momente in care, asa cum zice faimoasa actrita, pierd timpul cu ingrijorari si chiar suparare pentru faptul ca nu sunt destul de frumoasa. Cred ca toate femeile, oricat de frumoase le-am considera, au probleme cu increderea in propria lor frumusete.

Pana de curand credeam ca este foarte important pentru mine sa ma simt frumoasa zi de zi, sa invat sa ma simt frumoasa si sa-mi cultiv frumusetea, atat cea fizica dar mai ales cea interioara.

Dar pe masura ce recitesc afirmatia lui Meryl cred tot mai mult ca este mai bine pentru mine sa nu-mi mai pese atat de mult daca sunt frumoasa sau nu. Cel putin nu in fiecare zi. Incep sa ma satur de toate ingrijorarile si gandurile mele ca nu sunt destul de frumoasa. Destul de frumoasa pentru cine? Pentru ce?

Merita oare sa consumam atat de multa energie pentru a fi si a ne simti frumoase tot timpul? Iar daca nu suntem machiate si aranjate intr-o zi sa ne ascundem ca intr-o scorbura?

In primele zile cand am venit la serviciu nemachiata ma simteam desfigurata. Aveam si probleme de piele ce ma impiedicau sa port machiaj deoarece se agrava problema, deci va dati seama ce prost ma simteam. Au trebuit vreo 3 saptamani ca sa devin imuna la aceasta stare si sa nu mai doresc sa ma ascund de toata lumea.

Incetul cu incetul incep sa ma satur de dorinta mea de a ma simti frumoasa tot timpul, de a-mi ocupa atat de mult din timpul meu cu activitati de infrumusetare. Pentru ca am atatea aspecte ale vietii de explorat… ele ma pot face foarte fericita si imi pot reda increderea in mine. Iar increderea in mine ma va face frumoasa fara sa urmaresc acest scop, asa cum este si se simte Meryl Streep la 62 de ani.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer