O saptamana in viata unei sotii: 5 zile impreuna, 2 zile singura

Aseara am revazut, impreuna cu sora mea, Sex and The City 2, intr-una din serile noastre saptamanale (ca orice relatie, am realizat ca relatia noastra de surori se cultiva foarte frumos alocandu-ne cel putin o seara pe saptamana in care petrecem cateva ore povestind doar despre noi).

Dar nu despre Sex and the City vreau sa va vorbesc, ci despre propunerea pe care Mr. Big i-o face lui Carrie: aceea de a petrece 2 zile pe saptamana singuri, fiecare in cuibusorul lui, sa uite de compromisurile pe care o casatorie le presupune, sa poata fi doar ei cu ei. Propunerea lui a venit dupa ce timp de 2 zile Carrie s-a retras in apartamentul ei de burlacita sa scrie un articol pentru Vogue, timp in care ambii parteneri s-au simtit regenerati si s-au reintalnit cu mult dor si pasiune.

Cu toate acestea ea a luat propunerea sotului ca o declaratie de genul: nu pot fi sotul tau 7 zile pe saptamana, doar 5 din 7 zile. Imediat s-a dus cu gandul la faptul ca numarul zilelor in care vor fi singuri va creste, ca aceasta nu este o casatorie “normala”, in care cuplul trebuie sa stea impreuna si sa doarma impreuna tot timpul.

Mi-a dat subiectul perfect pentru o tema (chiar mai multe) pe care vreau sa o dezbatem pe blog: separarea temporara face mai mult bine sau mai mult rau in cuplu?

In primul rand, as dori sa stiu cum ati reactiona voi la o asemenea propunere. Ati lua in considerare efectele benefice asupra relatiei de cuplu, sau mai degraba ati lua-o ca un afront la relatie si ati merge imediat cu gandul la faptul ca ceva nu merge bine?

Inainte sa raspundeti, va rog sa considerati cateva aspecte benefice in a petrece timp separat, in separarea temporara:

– poate intensifica pasiunea intre cei doi si la a reduce energia aceea de la inceputul relatiei, la care visam toate (amintiti-va reintalnirea dupa o calatorie in interes de serviciu sau un weekend petrecut la parinti singura);

– permite cultivarea relatiei cu alte persoane dragi (familie, prieteni);

– permite cultivarea relatiei cu tine insati (inainte de toate tu esti cea mai de pret persoana pentru tine iar cultivarea relatiei cu tine nu trebuie sa se opreasca cand esti in cuplu);

– iti permite sa faci tot ceea ce doresti, sau sa reiei activitati care iti placeau cand erai celibatara;

– iti ofera ocazia perfecta sa nu mai faci compromisuri de dragul persoanei iubite, si sa nu ajungi la frustrari ca nu poti face anumite lucruri pentru ca acum sunteti doi.

Sunt multe aspecte benefice la a petrece timp separat, chiar daca 2 zile pe saptamana vi se pare cam mult. Nu trebuie sa fie o perioada standard, ramane la latitudinea si posibilitatile fiecareia insa este bine de luat in calcul pentru ca, in final, va ajuta pe voi sa va regenerati, sa va improspatati si sa mentineti pasiunea in cuplu.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer