Relatia cu fostul iubit si transformarea ei intr-o prietenie frumoasa

Esti o femeie matura, care a avut pana acum una sau mai multe relatii incheiate. Relatiile se incheie din diferite motive, dar stiai ca durata de “deconstructie” a acesteia este egala cu cea petrecuta in construirea ei?

Am vazut atat de multe femei care doresc cu orice pret sa intrerupa orice comunicare cu fostul iubit. Am prietene care considera ca eu nu am trecut peste relatia de 7 ani cu fostul iubit pentru ca inca mai vorbim si ne vedem.

Oare a avea o relatie cu fostul iubit este imposibil dupa despartire? Nu credeti ca e normal sa continui o relatie frumoasa de prietenie in locul ignorarii si a resentimentelor?

O data cu despartirea nu am pierdut unul din cei mai buni prieteni, ci din contra, l-am recastigat. Este greu si este nevoie de maturitate de ambele parti pentru a putea trece peste sentimentele de gelozie, vinovatie si durere inerente la despartire. Dar atunci cand te ierti cu adevarat, cand il ierti pe celalalt si analizezi in profunzime care au fost greselile si care sunt invatamintele pe care experienta de a fi cu el ti le-a adus… a ramane prietenie si drag pentru persoana cu care ai impartit atatea este normal.

De fapt aici cred ca se blocheaza multa lume: nu pot ierta sincer si profund. Pentru ca o data cu iertarea ta si a lui vine o eliberare care lasa loc unor sentimente frumoase fata de persoana pe care ai iubit-o candva. Este parerea mea personala, dupa ce am trait cateva experiente in acest sens si am invatat lectii importante despre iubire, iertare si depasire a momentelor dificile.

Cum ar fi daca, in loc sa ne concentram pe a invinui pe celalalt pentru nereusita relatiei, ne-am concentra pe amintirile frumoase avute impreuna? Daca am alege sa fim recunoscatoare pentru momentele frumoase petrecute impreuna si pe amintirile deosebite cu care am ramas din relatie?

Lasati resentimentele deoparte pentru o clipa si amintiti-va ce a fost frumos cu el. Cum va simtiti? 🙂

 

Sursa imagine: Varga Eniko Photography

1 comments On Relatia cu fostul iubit si transformarea ei intr-o prietenie frumoasa

  • Nu stiu altii cum suuuunt, si nici nu ma intereseaza de fapt :)) mi se pare o pare prostie sa nu vorbesti cu oamenii cu care ai fost asa apropiat atatia ani de zile, sau chiar si luni, etc.
    Asta e rostul relatiilor, vin si pleaca, fiecare la timpul lor…si ca orice chestie se transforma. Unele in mari iubiri, putine evident, iar restul ar trebui in prietenii calde.
    E doar o chestiune de ego orice altceva.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer