Cum se resimt orgasmele feminine?

Dat fiind faptul ca ponderea femeilor care nu au avut niciodata orgasm este mai mare decat ne-am dori, cele care ajung sa simta orgasmul, de cele mai multe ori, nici nu stiu daca au avut sau nu, probabil pentru ca ceea ce au simtit nu se compara cu ceea ce citesc ca ar trebui sa simta.

Este greu sa descrii intr-un articol ce ar trebui sa simti si cum ar trebui sa te simti in timpul orgasmului deoarece suntem atat de diverse si de unice incat nu putem acoperi o gama atat de larga de trairi si experiente. Este bine sa te inspiri din experientele altor femei, cu care poti avea trairi asemanatoare, insa pentru o femeie intuitia ar trebui sa fie cel mai important ghid. Dezvoltarea intuitiei si o relatie foarte apropiata cu corpul tau te vor ajuta sa stii cu siguranta ce simti.

Dar pana cand intuitia va fi cel mai de incredere ghid al tau, permite-mi sa iti vorbesc din experienta mea si a unor femei care se bucura de trairi minunate in timpul amorului. Imi imaginez un grup mare de femei deschise, sigure pe ele si foarte senzuale, care isi impartasesc trairile si se inspira una pe alta.

Asadar, intensitatea, durata si amploarea unui orgasm depinde nu doar de noi (de gradul nostru de relaxare, de energia erotica pe care o avem si de increderea in noi insene), ci se de alti factori externi precum: incredere in partener, compatibilitatea cu partenerul, momentul zilei, momentul lunii, durata actului sexual etc. Astfel aceeasi femeie traieste orgasme diferite pe durata unei saptamani, din cauza tuturor factorilor ce ne influenteaza.

In general, orgasmul la femeie se simte ca un traznet, ca o implozie in tot corpul iar cu cat corpul este mai relaxat in acele momente, cu atat acest val benefic va dura mai mult. Durata orgasmelor creste pe masura duratei actului sexual. Sunt femei care au nevoie de un preludiu de cel putin 15-20 de minute inainte sa se destinda si sa se activeze erotic, unele ating orgasmul dupa 30 de minute, iar altele in primele 10 minute. Dar la toate aceste grupuri de femei durata orgasmului creste o data cu energia erotica si pasiunea, crescand de la 3-5 secunde pana la 1-2 minute, chiar mai mult. Exista femei care simt aceste valuri de placere chiar in timpul postludiului, norocoasele 🙂

Cum se simte orgasmul feminin?

Daca vorbim despre orgasmul clitoridian, acesta este cel mai superficial si mai mic ca si durata dintre toate. Se resimte placut in special la nivelul clitorisului dar poate cuprinde intregul corp daca suntem relaxate. Este cel mai des resimtit de catre femei si nici nu necesita foarte mult efort 🙂 Atentie insa, daca imediat dupa orgasmul clitoridian zona devine foarte sensibila si nu mai suporta atingere, inseamna ca orgasmul este cu descarcare, si pierdeti energie erotica, fapt pentru care este greu sa reluati actul sexual.

Scopul actului erotic este ca energia noastra sexuala sa ramana in corp, sa creasca o data cu jocurile si miscarile noastre si sa ajunga in zonele superioare ale corpului (zona inimii, a gatului, a capului). Voi scrie mai multe despre rolul energiei sexuale si a amorului intr-un alt articol.

Orgasmul vaginal este mai profund, nu se simte doar la nivelul pielii si a circulatiei sanguine, ci se in profunzimea corpului. In functie de posturile sexuale, punctul G este stimulat in diferite feluri, si orgasmele vaginale fiind diferite in intensitate si amploare. Femeia care se poate bucura de orgasme vaginale va experimenta mai mult decat niste valuri de placere la nivelul pielii, acesta fiind resimtit in profunzime, in special pe coloana vertebrala, ca un val ascendent din zona bazinului. De cele mai multe ori, femeia care traieste orgasme vaginale este foarte zambitoare in acele momente, foarte vesela si fericita si cu cat isi relaxeaza mai mult corpul si isi goleste mintea de ganduri in acele momente, cu atat va creste durata orgasmului.

Recomand tuturor femeilor care nu au trait pana acum un orgasm vaginal sa incerce un vibrator, sa se joace, sa-si descopere punctul G si sa-l stimuleze pana cand vor resimti un orgasm, oricat ar fi de scurt. Si nu va opriti la primul…

Atunci cand femeia este foarte excitata si reuseste sa isi goleasca mintea de ganduri si prejudecati, vaginul ei se poate deschide atat de amplu incat poate experimenta orgasmul cervical, daca penisul partenerului ajunge pana la cervix. Acesta este si mai amplu si profund decat orgasmul vaginal, ducand femeia chiar in stari de non-temporalitate si non-spatialitate. Aceste orgasme au efecte foarte benefice atat la nivel fizic, cat si mental si energetic, beneficiile si starile de bine putand fi resimtite si dupa cateva zile.

Un subiect destul de tabu din pacate, chiar in cuplurile de lunga durata, il reprezinta orgasmul urinar, in timpul caruia femeia urineaza. Acest tip de orgasm este foarte placut si intens, si necesita o mare deschidere a femeii fata de partener. Tocmai de aceea, ambii parteneri pot ajunge la un grad de intimitate foarte profund daca femeia traieste orgasmul urinar. Este esential ca vezica urinara sa fie plina si uretra sa fie relaxata si, mai ales, mintea sa fie golita de prejudecati.

Sunt cazuri in care femeia traieste toate aceste orgasme de mai multe ori intr-un act amoros. Cel mai important, in opinia mea, este sa nu urmaresti sa atingi orgasmul. Sa nu faci din asta un scop fara de care ai ramane frustrata. Incepe de la a-ti dori cu incantare sa fuzionezi cu partenerul tau, sa fii plina de pasiune si energie, sa fii relaxata si sa te abandonezi. Secretul pe care il detii tu este sa te abandonezi si sa fii cat mai pasionala. Restul depinde de factorii externi.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *