Se tem barbatii de femeile puternice?

Inainte de toate, sa ne intelegem asupra unui lucru – cand zic femei puternice ma refer la:

  • femei puternice in cariera, la locul de munca,
  • femei cu energie sexuala mare
  • femei puternice in familie, capabile sa tina toata casa

Am intalnit barbati care recunosteau ca nu stiu sa comunice cu femeile aflate in subordinea lor la serviciu, care, in mod evident, angajau doar barbati in anumite posturi cheie deoarece nu puteau colabora bine cu femeile.

Am intalnit si barbati care, speriati de energie puternica sexuala pe care o femeie o avea, alegeau sa o considere nimfomana in loc sa o admire.

Mai mult, cautand citate despre femei pentru blog, am gasit cateva website-uri cu citate negative despre femei de genul:

citate femeiAsadar, din experienta mea as putea zice ca barbatii care nu stiu cum sa raspunda unei femei cu energie mare aleg sa le ocoleasca sau sa le denigreze.

De ce se tem anumiti barbati de femeile puternice?:

– pentru ca partea feminina si cea masculina din ei nu sunt echilibrate. Stim cu totii ca fiecare avem in noi o parte feminina si una masculina (Yin si Yang) pe care ar trebui sa le echilibram pentru a trai in armonie. Ei bine, cei mai multi dintre barbati considera ca a-si armoniza partea feminina i-ar efemina, ceea ce este complet gresit.

– din cauza educatiei primite, conform careia barbatul tine casa, aduce bani in casa, iar femeia se ocupa de treburile gospodaresti si are grija de copii. O echilibrare a datoriilor fiecaruia in casa ar aduce mai multa armonie si ar echilibra relatia.

– din cauza perceptiei gresite conform careia o femeie care initiaza actul sexual sau da semne de energie sexuala mare, este considerata nimfomana sau neserioasa in alte activitati.

– din cauza perceptiei gresite conform careia o femeie care este un foarte bun manager si are toate abilitatile organizatorice si de comunicare, este considerata o femeie neiubitoare, care nu poate fi calda.

Exista o multime de alte motive pentru care femeile puternice sunt denigrate de catre barbatii slabi, care nu au incredere in puterea lor proprie.

Este un proces mai lung sa schimbi aceste paradigme atat de inradacinate in subconstientul colectiv. Ce putem noi, femeile, sa facem ACUM este sa admiram femeia puternica, sa ne dorim sa fim si noi la randul nostru puternice, si sa iubim femeia din noi 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer