Sexul fara sentimente nu este pentru mine

Aud tot mai multa lume in jurul meu spunand ca sexul fara sentimente nu-i implineste, nu-i reprezinta. Si ce e mai interesant este ca sunt si multi barbati, nu doar femeile spun asta.

Ca sa fim clare de la inceput, prin sexul fara sentimente se inteleg aventurile de o noapte cu persoane cunoscute intr-un bar sau club, sau cand cunosti persoana respectiva de ceva timp si tot ce simti pentru ea/el e atractie si nimic mai mult.

Pentru femei putem considera ca este normal, pentru ca cel mai adesea experienta sexuala la femei este insotita de un sentimentalism cu care barbatii nu pot tine pasul. Nu voi generaliza, pentru ca am intalnit si femei care nu doreau neaparat sa se ataseze de barbatul cu care isi doreau o aventura.

Insa trebuie sa admitem ca exista o oarecare regula in care experienta sexuala la femei este insotita de afectivitate, ele tind sa se ataseze de barbat mai ales daca experienta este una foarte placuta, in timp ce la barbati energia sexuala este foarte intensa dar se si termina imediat dupa.

Atunci ma intreb… de ce ajungem sa avem aventuri de o noapte daca la final ne simtim goi, neimpliniti, vinovati parca?

Motivele sunt nenumarate:

  • pentru ca tentatia si curiozitatea sunt uneori la cote inalte si nu ne mai gandim la starea de dupa,
  • pentru a avea povesti picante de impartasit cu prietenele,
  • pentru a fi in rand cu lumea,
  • pentru ca avem frustrari sexuale (fie nu suntem satisfacute de partener si credeam ca pasiunea dintr-un one-night-stand ne-ar satisface si macar pentru o perioada scurta de timp)
  • pentru ca ne place sa ne simtim dorite
  • pentru ca nu avem partener iar vibratorul nu e sinonimul unui barbat care sa transpire deasupra noastra
  • pentru ca speram ca dintr-o aventura sa ia nastere o relatie, la care tanjim de ceva timp…

Dar nu motivele sunt importante pentru mine in acest moment… ci faptul ca o experienta sexuala trecatoare nu ne aduce implinirea pe care o cautam cu totii. Nu trece de primul centru energetic, responsabil cu rezervele de energie vitala si sexuala din corp.

Desi poate fi o experienta foarte pasionala, nu ajunge mai sus, in zona inimii, unde ne place noua femeilor sa traim experientele sexuale pe care le consideram implinitoare.

Dar dragele mele, haideti sa fim sincere cu noi insene: nu putem avea asteptari de trairi emotionante si pline de afectiune cu o persoana pe care nu o cunosteam acum o saptamana, sau o persoana pe care o intalnesc azi si careia i transmit doar energie sexuala, sau chiar cu o persoana din anturajul nostru, pe care o cunoastem bine dar care nu transmite verbal si non-verbal ca ar dori sa aprofundeze relatia.

Esenta articolului de azi este ca: cel mai important este sa stim ce ne dorim cu adevarat si sa ne asumam responsabilitatea pentru actiunile noastre.

Fie ca dorim o aventura pentru a considera ca avem o viata sexuala activa sau pentru ca tipul din bar este al naibii de atragator, sau ne dorim o relatie profunda, plina de iubire cu un barbat care sa fie compatibil sexual si cu afinitati comune… dorinta noastra se indeplineste doar atunci cand stim cum adevarat ce ne dorim si actionam pentru a atrage inspre noi roadele acelor actiuni.

Experientele de viata sunt atat de diverse incat nu le-as putea cuprinde in intreg blog-ul; vorbesc din experienta mea si a oamenilor din jurul meu. Asadar va invit sa impartasiti cu noi povesti de viata, aventuri, intamplari interesante pe aceasta tema, ca si cum am fi cu prietenele la cafea 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer