Slabitul explicat dincolo de alimentatie si miscare

Ai slabit… ce crezi ca spune asta despre tine?

Medicii, nutritionistii si antrenorii de sport ne-au invatat ca tot ce trebuie sa faci pentru a slabi este sa tii dieta, sa mananci sanatos si sa faci sport. Pe scurt, sa ingurgitezi mai putine calorii decat consumi intr-o zi.

Sincer, credeti ca doar atat se intampla in corpul nostru atat de complex?

Obezitatea, ca orice alta boala care ne poate afecta corpul, are cauze subtile profunde, care transcend o alimentatie bogata in calorii si lipsa miscarii. Atunci cand vorbim de ingrasat vorbim automat:

  • de stres acumulat,
  • de lipsa de vointa,
  • de neincredere in sine,
  • de nevoia de a-i controla pe cei din jur,
  • de dorinta de a pune “dop” emotiilor simtite, cuvintelor pe care nu dorim sa le rostim.

Dupa cum putem remarca, toate aceste cauze sunt subtile, nu fizice, si fiecare sau toate pot duce la ingrasare, la o pofta de mancare pe care nu o putem explica. Nu vi s-a intamplat niciodata sa aveti o perioada cu pofta de mancare inexplicabila?

Ei bine, atunci cand slabim, poate insemna ca:

  • incepem sa ne relaxam,
  • incepem sa avem incredere in noi,
  • sa simtim cum creste vointa si cum devenim mult mai active,
  • ca realizam ca este imposibil sa controlam lumea din jurul nostru si viitorul nostru,
  • ca ne acceptam emotiile si ne exprimam mai bine, spunem ce simtim.

Daca esti una din femeile care a slabit si care se regaseste in randurile de mai sus, te felicit din tot sufletul si iti recomand sa o tii tot asa. Vei remarca, daca te concentrezi pe cauzele subtile si nu pe diete stricte, ca iti vei contura corpul armonios si nu te vei simti slabita, sau cu carente de minerale, asa cum se intampla foarte des la femeile care apeleaza la diete.

Eu am trecut prin diete in care numaram calorii, in care ma pedepseam pur si simplu, si am slabit drastic pentru cateva luni dupa care analizele de sange indicau anemie si carente mari de minerale. Pot sa zic cu sinceritate ca eram inamicul meu numarul 1. Avand probleme cu tiroida (care este legata subtil de acel dop al emotiilor pe care le am si al cuvintelor nespuse), am inceput sa ma ingras pana cand am simtit ca nu ma simt bine in corpul meu. Dar nu am vrut sa incep nicio dieta.

In schimb, am asteptat sa se stabilizeze nivelul hormonal, dupa care am inceput sa ma relaxez, sa devin o femeie activa si sa lucrez la stima de sine si, mai ales, sa-mi exprim emotiile celor din jur. A fost una din cele mai mari lupte cu mine insami – sa spun ce simt!

De cateva luni incep sa vad cum corpul meu prinde contur, ma simt mult mai bine in corpul meu, am reinceput sa ma imbrac in haine mulate (preferatele mele) si nu pierd voluptatea pe care am avut-o mereu si care imi place la mine.

Mi-a fost foarte greu in cei 2 ani in care simteam ca sunt la apogeul greutatii mele… nu ma simteam frumoasa cand ma priveam in oglinda, imi venea sa iau cele mai largi haine, nu acceptam complimente, ma uitam cu invidie la femeile care mancau mai mult ca mine si aratau mai bine ca mine. Dar am simtit ca sta in puterea mea sa fac o schimbare, si ca este bine sa raman aliatul meu numarul 1 in aceasta lectie importanta de viata.

Daca ai trecut prin experiente asemanatoare, sau inca ti-e greu sa accepti ca ingrasatul si slabitul merg dincolo de calorii, te invit sa impartasesti cu noi trairile tale 🙂

1 comments On Slabitul explicat dincolo de alimentatie si miscare

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer