4 tipuri de orgasme feminine. Cum se resimt ele in corp?

Este destul de greu sa descrii intr-un articol ce ar trebui sa simti si cum ar trebui sa te simti in timpul orgasmului. Suntem atat de diverse si unice incat nu putem acoperi o gama atat de complexa de trairi nici intr-o carte. Este bine sa te inspiri din experientele altor femei, cu care poti avea trairi asemanatoare, insa pentru o femeie intuitia este cel mai important ghid.

Dar pana cand intuitia va fi cel mai de incredere ghid al tau, permite-mi sa iti vorbesc din experienta mea si a unor femei care se bucura de placere si senzualitate.

De ce este influentat orgasmul feminin?

Intensitatea, durata si amploarea unui orgasm depind nu doar de noi insene, adica de gradul nostru de relaxare, de felul in care suntem constiente de energia noastra erotica, de starea emotionala din acele momente si de increderea in noi insene.

Din pacate, sau din fericire, orgasmele depind si de factori externi precum:

  • increderea in partener,
  • compatibilitatea erotica cu partenerul,
  • momentul zilei si al lunii,
  • durata actului sexual etc.

Astfel, sub influenta tuturor acestor factori, aceeasi femeie poate trai orgasme diferite pe durata aceleiasi saptamani, chiar si in timpul aceluiasi act sexual. Spre exemplu, orgasmele de la inceputul actului sexual sunt diferite fata de cele care au loc dupa 40 de minute, 1 ora sau chiar mai mult (cele norocoase vor zambi larg acum 🙂 ).

In general, femeile au capacitatea sa resimta orgasmul precum o implozie ce le anima intreg corpul.

Cu cat corpul este mai relaxat in acele momente, cu atat acest val de placere va fi mai intens si va dura mai mult. Durata orgasmelor creste pe masura duratei actului sexual.

Exista femei care au nevoie de un preludiu de cel putin 15-20 de minute pentru a se destinde si activa erotic. Unele ating orgasmul dupa 30 de minute, iar altele in primele 10 minute.  Exista femei care simt aceste unde de placere chiar si dupa ce actul amoros s-a incheiat.

Tipurile de orgasme feminine explicate

Daca vorbim despre orgasmul clitoridian, acesta este cel mai superficial si mai mic ca si durata dintre toate. Se resimte placut in special la nivelul clitorisului dar poate cuprinde intregul corp daca suntem relaxate. Este cel mai des resimtit de catre femei si nici nu necesita foarte mult efort.

Atentie insa, daca imediat dupa orgasmul clitoridian zona devine foarte sensibila si nu mai suporta atingere dupa  inseamna ca orgasmul a dus la pierderi de energie, fapt pentru care este mai dificil sa reluati actul sexual si sa va excitati din nou.

Scopul actului erotic nu este acela de a ne devitaliza si sensibiliza. Din contra, amorul trebuie sa ne dea viata, sa resimtim fiorii placerii inundandu-ne intreg corpul. Amorul bine trait nu este despre descarcare (blowing off steam cum ar zice americanii) ci despre trairea unor stari pe care altfel nu le-am putea experimenta, despre gasire unor noi modalitati de a fi intimi.

Orgasmul vaginal este mai profund decat cel clitoridian. Acesta nu se simte doar la nivelul pielii si al circulatiei sanguine, ci se poate resimti in profunzimile corpului fizic.

Femeia care se bucura de orgasme vaginale va experimenta mai mult decat fiori de placere la nivelul pielii, acesta fiind resimtit in profunzime, in special in zona bazinului si apoi radiind in tot corpul, ca un val de placere.

Daca orgasmul clitoridian poate fi adesea comparat cu un curent electric puternic, orgasmele vaginale sunt mai degraba precum valuri de placere extatica ce inunda intregul corp.

Recomand tuturor femeilor care nu au trait pana acum un orgasm vaginal sa testeze vibratorul. Exista vibratoare speciale pentru excitarea punctului G care intr-un timp relativ scurt ajuta la destinderea vaginului si la excitarea puternica a zonei.

Ia-ti 30 de minute pentru tine si descopera minunatii ascunse in interiorul tau. Si cand incepi sa resimti orgasmul vaginal, bucura-te, amplifica toata starea cu un zambet larg. Si apoi impartaseste experientele traite cu noi!

Atunci cand femeia este foarte excitata si reuseste sa isi goleasca mintea de ganduri si prejudecati, vaginul ei se poate deschide atat de amplu incat poate experimenta orgasmul cervical. A propos de factori externi, este esential ca penisul partenerului sa ajunga pana la cervix, care este partea de jos a uterului, la granita dintre uter si vagin.

Acesta este si mai amplu si profund decat orgasmul vaginal, ducand femeia chiar in stari de non-temporalitate si non-spatialitate. Aceste orgasme au efecte foarte benefice atat la nivel fizic, cat si mental si energetic, beneficiile si starile de bine putand fi resimtite si dupa cateva zile.

Un subiect tabu din pacate, chiar in cuplurile de lunga durata, il reprezinta orgasmul urinar, in timpul caruia femeia urineaza. Acest tip de orgasm este foarte placut si intens, si necesita o mare deschidere a femeii fata de partener. Tocmai de aceea, ambii parteneri pot ajunge la un grad de intimitate foarte profund daca femeia traieste orgasmul urinar. Este esential ca vezica urinara sa fie plina si uretra sa fie relaxata si, mai ales, sa nu existe prejudecati erotice care sa blocheze efecte naturale ale senzualitatii feminine.

Intrebari deschise pentru femei deschise

Pe o scala de la 1 la 10, cat de mult iti doresti sa traiesti toate tipurile de orgasm feminin descrise foarte succint in acest articol?

Stiind ca trupul tau a fost construit cu abilitatea de a simti toate aceste moduri incantatoare de placere, ce vei face pentru a te bucura de ele?

Ce crezi ca ar aduce nou in viata ta experienta unor astfel de orgasme? Dar pentru cuplul din care faci parte?

3 comments On 4 tipuri de orgasme feminine. Cum se resimt ele in corp?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer