efectele sutienului

5 moduri in care vestimentatia feminina dauneaza sanatatii

Sutiene push-up, chiloti de dantela, blugi mulati si pantofi stiletto cu toc… sunt foarte sexy femeile care se imbraca astfel, dar oare sunt ele sanatoase?

Uneori mi se pare ca designerii fac totul pentru a tine femeia incorsetata si in secolul XXI.

Pe langa faptul ca sunt foarte incomode intr-o zi normala si lunga, pe termen lung hainele stramte pot duce la probleme legate de sanatate.

Iata 5 motive pentru care risti sa-ti afectezi sanatatea datorita hainelor pe care le porti:

  1. Skinny jeans si pantalonii mulati duc la probleme digestive

Pantalonii cu talie joasa, curelele sau pantalonii mulati care strang zona abdominala pun o presiune foarte mare asupra stomacului si intestinelor, impiedicand digestia si, mai mult, producand reflux acid, ceea ce poate aduce mari probleme esofagului.

  1. Desuurile de remodelare a corpului produc mancarimi

Pe lana faptul ca sunt produse din materiale ce pot irita pielea cauzand mancarimi, aceste desuuri marketate pentru femeile ce vor sa-si ascunda burtica sau coapsele generoase, pot duce la arsuri, dureri si hipersensibilitate in zona abdominala inferioara si in cea a coapselor.

  1. Imbracamintea stramta impiedica o buna circulatie a sangelui si a limfei

O camasa stramta, o pereche de pantofi stiletto sau alte haine mulate nu doar ca ne impiedica sa ne simtim confortabil dar si impiedica o buna circulatie a sangelui si a limfei, necesare pentru o buna functionare a organelor si in general a organismului.

  1. Materialele sintetice pot cauze alergii si iritatie

Materiale precum lycra, nylon sau polyester duc de cele mai multe ori la iritatie ducand pe termen lung la alergii. Evitati in special lenjeria fabricata din materiale sintetice, care impiedica pielea sa respire.

  1. Sutienul push up si cu balene de sarma poate cauza cancer

Balena aceea de sarma care este prezenta in majoritatea sutienelor apasa constant ganglionii si canalele limfatice din acea zona, astfel ca toxinele nu pot fi eliminate printr-o circulatie normala limfatica. Acumularea de toxine este asociata de multe ori cu cancer la san, o boala ce afecteaza un numar alarmant de femei.

La care dintre obiectele de vestimentatie de mai sus nu poti renunta chiar daca i cunosti riscurile? De ce crezi ca e imposibil?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer