menstruatie covid

Despre dereglarile menstruale in perioada pandemiei COVID

In luna iunie 2020 am avut menstrutia foarte dereglata si am intrebat mai multe femei daca au experimentat si ele anomalii ale menstruatiei in aceasta perioada.

In imaginea de mai jos sunt doar cateva dintre raspunsurile primite, si cred ca sunt mult mai multe femei printre voi care au avut de-a face cu situatii similare.

Informatii generale despre menstruatie

Atunci cand vorbim de menstruatie este absolut necesar sa privim corpul femeii atat prin prisma intregului sistem circulator (sangele si limfa), cat si a corpului energetic (pe langa corpul fizic, fiinta umana mai are si alte corpuri subtile care nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar care ne influenteaza mult viata).

Menstruatia e strans legata de energia pe care o vehiculam, felul in care ea curge libera in corp sau e blocata pe anumite chakre sau organe vitale. 

Spre exemplu, sangerarea excesiva in timpul ciclului este considerata un simptom al deficitului de Qi (energie) in ficat, a carui functie principala este sa controleze fluxul sangvin prin intregul corp.

Ciclul dureros este considerat un semn al โ€žfierbinteliiโ€ sangelui (deficit de energie feminina), iar ciclul neregulat e considerat rezultatul unei intreruperi (blocare) a circulatiei Qi in corp.

Daca nu reusim sa ne controlam emotiile, stresul, furia acestea pot duce la stagnarea energiei la nivelul ficatului sau la baza pelviana, ceea ce duce si mai mult sange catre uter si ovare.

Ce este important sa facem, ca femei constiente de propriul corp?

  • ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ – cu circa 1 saptamana inainte de menstruatie si in timpul menstruatiei sa eliminam carnea, ouale, laptele, cafeaua, alcoolul si zaharul din dieta zilnica.
  • ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜€๐—ถ ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜‡๐—ฎ ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜‚๐—ฟ๐—ถ๐—น๐—ผ๐—ฟ – este esential sa devenim constiente de emotiile pe care le vehiculam in perioada pre-menstruala. Sa le observam si sa le exprimam constient, sa comunicam despre ele si sa realizam faptul ca sunt blocaje ale energiei pe anumite chakre si organe interne.
  • ๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฎ ๐—ณ๐—ฎ๐˜๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐˜‚๐—น ๐—ฐ๐—ผ๐—ฟ๐—ฝ – cand simti ca incep sa se inflameze ovarele si uterul – maseaza cu blandete abdomenul inferior, transmite yoni-ului tau multa lumina si iubire prin intermediul mainilor. Maseaza zona cu uleiuri esentiale anti-inflamatorii – menta, lavanda, busuioc.
  • ๐—ณ๐—ฎ ๐˜†๐—ผ๐—ด๐—ฎ, ๐˜€๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜, ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ, ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€ – ajuta la miscarea energiei in corp si la deblocarea ei. Circulatia libera a energiei va duce la o stare de relaxare si de pufosenie in tot corpul (la celalalt pol fata de contractie, durere si inflamatie).
  • ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ฎ๐˜‡๐—ฎ-๐˜๐—ฒ: Ce nu accept la ritmurile naturale ale corpului meu? Ce ma impiedica sa imi accept energia creatoare (erotica)? Faptul ca traiesc intr-o societate dominata de barbati ma impiedica sa iubesc feminitatea si statutul meu de femeie? Sunt multumita de viata mea erotica si afectiva? 

De ce au aparut modificari in ciclul energetic natural in aceasta perioada?

Dragi si minunate femei, pe langa toate blocajele si emotiile noastre personale, energia yin (feminina) pe care noi ca femei o avem in preponderenta ne face si foarte receptive la energia colectiva.

Iar aceasta ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ aduce influente din exterior de care de multe ori nu suntem constiente.

In aceasta perioada ne-am confruntat cu ๐—ถ๐˜‡๐—ผ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ in casa apoi a continuat cu un anumit grad de ๐—ฎ๐—ป๐˜…๐—ถ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ, in care fie ne temem ca-i imbolnavim pe ceilalti sau ei pe noi.

Mai ales noi femeile, suntem foarte influentate de ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฎ ๐—ฐ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ฎ si de emotiile vehiculate la nivel global. Iar in aceasta perioada anxietatea (frica fata de ceva ce este posibil sau nu sa aiba loc in viitor) a fost una din emotiile preponderente.

Mai mult, faptul ca am fost destul de statice si ne-๐—ฎ๐—บ ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ฝ๐˜ ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐—บ๐˜‚๐—น ๐—ป๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—น ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ, aceasta a dus si la o lipsa de efervescenta si miscare a energiei in corp, aceasta stagnand in zona pelvisului.

Mai mult, ๐—น๐—ถ๐—ฝ๐˜€๐—ฎ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐˜…๐—ถ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ถ ๐—ณ๐—ถ๐˜‡๐—ถ๐—ฐ๐—ฒ cu fiintele dragi poate influenta foarte mult menstruatia, pentru ca influenteaza sistemul hormonal. Imbratisarile si atingerile produc hormonii fericirii in corp, ceea ce ajuta mult la rafinarea energiei creatoare. In lipsa lor, suntem mult mai contractate, puteam avea stari de tristete si suparare, ceea ce duce la o menstruatie dureroasa.

Acestea sunt doar cateva din cauzele pentru care aceasta perioada (din martie pana in prezent) ne-a influentat menstruatia.

Responsabilitatea noastra este sa devenim constiente de aceste cauze, sa aplicam cateva din propunerile mele de mai sus si sa vorbim despre ceea ce ne afecteaza cu sinceritate. Sa ne sustinem si sa intelegem ca nu suntem singure (ati vazut ca multe am trecut si trecem prin aceleasi probleme).

From my heart and my yoni to yours, lots of LOVE!

Sursa imagine: Flowers photo created by freepik – www.freepik.com

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer