5 Metode pentru a combate oboseala zilnica

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu ma simt obosita dupa o zi lunga la serviciu. Si nu-mi place starea aceea de leguma, in care vreau doar sa ajung acasa sa ma intind in pat. Am avut o perioada in care parca ma simteam inchisa intr-o cusca atunci cand ma aflam la birou, fara libertatea de a iesi si de a face ce vreau, pierzand energie cu fiecare ora.

Dar pentru ca stiu ca starea de libertate este o stare a mintii, ce poate fi manifestata oriunde, am descoperit cateva metode usoare de a ma bucura de timpul meu chiar si la serviciu. Aceste trucuri rapide ma ajuta sa-mi mentin energia pe durata intregii zile si sa nu ma simt secata de putere seara, cand au loc activitatile sociale.

  1. Incepe ziua in forta! Fara snooze, cu apa rece, cu miscare (yoga, pilates, aerobic etc.) sau cu o meditatie scurta. Include o plimbare, daca este posibil, pana la birou. Toate acestea te vor ajuta sa te oxigenezi si sa te energizezi la inceputul unei zile pline.
  2. Ia-ti 5-10 minute pentru tehnica de respiratie profunda. Daca ai gasit un loc unde poti fi doar tu cu tine la birou, ia-ti o pauza scurta si retrage-te, in special atunci cand te simti mai nervoasa, agitata sau obosita. Aseaza-te intr-o postura cu spatele drept si incepe cu o expiratie profunda, pana cand simti ca ai golit plamanii de aer. Stai cateva secunde cu plamanii goi si inspira apoi profund si lent aerul abdominal, toracic si calvicular. Ar trebui sa simti ca si cum coloana ta vertebrala se inalta o data cu inspiratia. Dupa ce ai inspirat, stai cateva momente pe plin si expira lent tot aerul, pana la golirea plamanilor. Repeta de cateva ori procesul si dupa doar cateva minute te vei simti mai linistita, mai calma si mai senina.
  3. Fa o plimbare scurta dupa pranz! Fiecare masa, mai ales daca este semnificativa in cantitate dar si daca are multi carbohidrati si proteine animale, ne da stare de somnolenta. Cel mai bun remediu este o plimbare de circa 10 minute imediat dupa masa de pranz, ce ne va ajuta la digestie si la eliminarea starii de somnolenta ce dureaza 1-2 ore dupa ce am mancat.
  4. Ridica-te de pe scaun la fiecare ora. Eu uit de mine la calculator. Sunt absorbita in munca de cele mai multe ori si nu-mi dau seama uneori cum trec orele. Insa am gasit o modalitate: imi umplu o sticla cu apa de vreo 2-3 ori  la serviciu, care impreuna cu cele 2-3 cani de ceai inseamna mult lichid pentru cele 8-9 ore petrecute la birou. Va dati seama cate drumuri fac pana la bucatarie sau pana la toaleta 🙂
  5. Razi mult, oricand! Este esential sa radem. Ne ajuta sa ne “lucram” muschii fetei, sa ne destindem fruntea, sa eliberam endorfine in corp. Rasul este “sportul interior” cel mai la indemana. Atunci cand nu rad cu colegii, ma uit la un video scurt (Jimmy Fallon nu ma dezamageste niciodata) sau citesc o gluma buna, orice pentru cateva momente de buna dispozitie.

Aceste modalitati usoare si relativ scurte (adunate nu depasesc 30 de minute din orele petrecute la serviciu) previn transformarea mea intr-un cartof de canapea in fiecare seara. Facand uz de ele zilnic reusesc sa fac tot ce imi doresc si sa am o zi plina (fiind activa pana la miezul noptii).

Daca aveti alte remedii de energizare si activare la serviciu, va rog sa le impartasiti cu noi.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer