o noua viziune asupra orgasmului

Orgasmul nu este o culme a placerii ci o vale de relaxare si expansionare

Perspectiva oamenilor moderni asupra orgasmului este atat de limitata incat pierdem din vedere cea mai mare parte a intregii experiente magice. 

Dupa asa zisa revolutie sexuala de acum aproape 50-60  de ani, avem falsa impresie ca ne-am eliberat mult de sub jugul obigatiilor sociale si ca suntem mai liberi ca oricand sa traim cele mai frumoase si variate experiente erotice, insa din nou, ne mintim pe noi insine.

Daca definitia noastra despre orgasm este un simplu moment de mare intensitate care vine in urma unei incordari si stimulari frenetice, urmata de explozie si relaxare, atunci singurul scop al vietii noastre sexuale este sa ne depresurizeze de tot ce adunam ca emotii si ganduri.

Orgasmul nu este o valva de depresurizare

Daca nu ne intereseaza amorul si nu suntem activi in a citi carti despre arta de a face dragoste, cel mai probabil felul in care experimentam orgasmul este tensionarea corpului si focalizarea intregii atentii pana cand se acumuleaza multa energie in organele sexuale si placere intensa. 

Cand placerea devine foarte intensa, ajungem sa experimentam acel climax sau varf de placere in care pierdem controlul asupra energiei sexuale pe care am acumulat-o, urmat de o relaxare puternica si stare de somnolenta. 

Acea explozie finala dupa care alergam are efecte nocive asupra intimitatii in cuplu: barbatul dupa ejaculare devine somnoros si are penisul foarte sensibil, astfel ca nu mai doreste sa fie atins. Se intoarce pe partea cealalta si adoarme, fara sa mai ia in considerare postludiul. 

La fel si femeia, daca a trait orgasme clitoridiene cu descarcare va avea clitorisul foarte sensibil si nu va mai dori sa fie mangaiata o buna perioada. (este important sa faci introspectie si sa vezi daca ti se potrivesc aceste experiente, pentru ca suntem construiti diferit. Eu descriu experiente generale care se aplica unei mase mari de oameni).

O poveste reala, a unei cliente:

„Am avut o traire atat de intensa cand faceam dragoste cu partenerul meu incat m-am speriat si m-am oprit inainte sa traiesc orgasmul”

Ce te-a speriat mai exact, avand in vedere ca orgasmul inseamna placere?

„Era prea puternic si simteam ca nu-l pot contine, asa ca nu stiam ce sa fac atunci si m-am oprit”.

Pentru a trai orgasme intense, este necesar sa ne deschidem si sa ne relaxam

Cum ar fi sa ne schimbam viziunea asupra orgasmului? Sa nu-l mai consideram o culme spre care alergam intens dupa care apoi sa cadem in oboseala si izolare. Mai degraba sa fie pentru noi o vale a relaxarii si a expansionarii. 

Cum ar fi ca, in loc sa ne focalizam atentia asupra organelor sexuale pana cand simtim ca nu mai putem duce si controla placerea, sa ne destindem corpul si sa acordam atentie intregulului corp nu doar unei anumite zona. 

Astfel am permite senzatiilor sa se extinda in tot trupul si sa nu fim trimisi la fundul apei de valul urias de energie sexuala si placere, ci sa fim stapani pe situatie, sa „calarim” acest val pe care suntem capabili sa-l continem atunci cand ne relaxam si ne expansionam atentia in tot corpul.

Este necesar sa redefinim orgasmul

Cautand pe Google definitia orgasmului, vei gasi aceleasi rezultate care erau valide acum multe decade, pe vremea cand Masters & Johnson erau pionieri in domeniu. Ei au identificat 4 faze ale reactiilor fiziologice: excitarea sau stimularea intiala, faza de platou adica intensificarea excitarii, orgasmul si deznodamantul, sau faza ce urmeaza orgasmului.

In viziunea tantrica si taoista, orgasmul nu este un punct culminant si nu trebuie sa existe o perioada de retragere sau de sensibilitate intensa care-i urmeaza.

Tocmai de aceea, daca te intereseaza sa-ti imbunatatesti viata erotica, sa traiesti orgasme care te implinesc si iti trezesc energia erotica, animandu-ti intreaga fiinta, este necesar sa-ti schimbi viziunea asupra orgasmului.

Orgasmul este energia care se misca libera in corp, cu efervescenta. Aceasta energie rafinata este controlata si continuta in totalitate de fiinta in cauza.

Aceasta noua viziune iti va permite sa ai orgasme full body, sa te bucuri de stari magice de placere si relaxare in acelasi timp, de apropiere fata de partener si propriul tau corp, de conexiune mai profunda pe mai multe nivele ale fiintei.

Din cauza ranilor emotionale si a diferitelor traume pe care le experimentam in viata de adult, tendinta noastra este sa ne desensibilizam pentru a ne proteja de durere si suferinta. Dar pentru a putea trezi potentialul multiorgasmic este necesar sa ne resensibilizam corpul si simturile. Sa devenim constienti in procesul de deschidere si resensibilizare a corpului.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer