orgasme feminine

De ce este nevoie ca femeile sa-si largeasca orizontul privind orgasmele feminine?

In urma cu cativa ani, am scris un articol despre tipuri de orgasme feminine si modul in care se resimt ele la nivelul trupului. A ajuns sa fie cel mai citit articol de pe blog, dupa cateva luni. 

M-am intrebat atunci daca sunt barbati cei care cauta astfel de continut pentru a primi confirmarile pe care inca multi le cauta privind placerea partenerei, sau sunt femei care cauta sa afle daca ceea ce traiesc ele poate fi numit orgasm.

Inainte sa citesti mai departe, te invit la o scurta introspectie in care sa te intrebi sincer:

“Cat de constienta sunt eu de senzatiile din corpul meu in stari intense de placere?”

Revenind la intrebarea de mai sus, iti voi raspunde cu un exemplu recent, care m-a luminat si pe mine. Am cunoscut de curand o femeie la circa 40 de ani, pe care o voi numi Ana. Ana este o femeie pasionala si interesata sa-si imbunataeasca viata erotica si care mi-a zis din primele secunde ale conversatiei noastre:

„Eu nu pot avea orgasme alaturi de un barbat. Pot sa le traiesc doar singura, cu vibratorul.”

In discutiile avute, am rugat-o sa-mi descrie toate senzatiile de placere pe care le traieste atunci cand face dragoste cu un barbat si atunci cand se auto-erotizeaza cu vibratorul.

„Atunci cand folosesc vibratorul am cateva orgasme clitoridiene si apoi ma eliberez de tensiune.  In schimb, atunci cand fac dragoste simt uneori niste valuri de placere in tot corpul, dar nu se compara cu intensitatea placerii pe care o traiesc cand stimulez clitorisul cu vibratorul”.

Practic, ea a aflat ca ceea ce traise erau stari de orgasm doar ca nu le considera orgasme pentru ca difereau ca senzatii si intensitate fata de ceea ce identifica si cunostea ca fiind orgasm.

Iata cateva din aspectele pe care le-am lamurit impreuna, si care cred ca ne pot ajuta sa ne extindem viziunea asupra orgasmelor feminine si asupra placerii de a face dragoste, pentru act in sine, si nu pentru nevoia unei detensionari.

  • Femeile au minunata capacitate de a trai felurite tipuri de orgasme, care difera ca intensitate, ca senzatie in corp, ca stare de implinire
  • Orgasmul clitoridian poate fi foarte intens, electrizant, in schimb ce orgasmele vaginale pot fi comparate cu valurile marii, o stare de placere interioara care inunda intregul trup, iradiind din zona yoni-ului.
  • De multe ori, orgasmul clitoridian vine cu descarcare de energie, adica pierderea energiei, in urma lor clitorisul devenind foarte sensibil la atingere, femeia nemaidorind sa continue actul erotic. Este similar cu senzatiile traite de barbat dupa ejaculare.
  • In acest caz, vibratorul face mai mult rau decat bine, pentru ca duce la pierderea energiei, care este exact opusul starii de implinire si relaxare si iubire pe care orgasmul feminin il confera. 
  • Asteptarea noastra pentru a trai acelasi tip de senzatii de fiecare data, ne face sa pierdem din vedere stari minunate de placere, noi si variate, care sunt orgasmice si care ne pot implini pentru un timp mai lung decat senzatiile intense traite la nivelul clitorisului, de exemplu.
  • A considera orgasmul ca scop final al actului erotic este similar cu o cursa de alergare, in care orgasmul este premiul. Cum ar fi sa alergi si sa te bucuri de experienta alergarii, de cum se simte corpul, de legatura cu persoana alaturi de care alergi, fara sa te gandesti nicio secunda la premiu? Ce ai pierde? Si ce ai castiga in schimb?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer