feminitate

Ce au in comun Star Wars si Feminitatea?

Ideea cu care am rămas eu după ce am vazut ultimul Star Wars este că atunci când ceri ceva Universului din suflet, primesti raspuns neîntârziat. 

Când Rey, la începutul filmului, le cere Jedi-lor sa fie alături de ea, o face din minte si superficial, rămânând dezamăgită când nu primește niciun răspuns.

Dar când e pusă într-o situație de viață si de moarte, din puțina energie rămasă dupa o luptă grea, dar din tot sufletul, ea emite aceeași cerere la care Jedi-i răspund imediat, cu multa susținere. 

La fel este si cu dorințele si intențiile noastre. A le scrie intr-un carnețel și a le reciti din când in când este departe de a fi destul pentru a le transforma in realitate. Aceste practici superficiale nu au miez iar dorințele sunt rapid uitate in rutina zilnica in care ne absorbim.

Ceea ce putem face însă, este ca după ce le-am conștientizat si le-am notat, sa rugam Universul din inima, in fiecare dimineață, sa ne susțină pentru a le pune in practica. 

Atunci când ne rugam, la început o facem din minte. Este esențial însă sa ducem conștiința din minte in inima si sa rostim din nou ruga noastră, pentru ca din suflet izvorăște conexiunea cu divinul si de acolo va apărea si răspunsul Universului pentru noi.

Să ne amintim cum ne rugam când eram copilași. 

Eu țin minte perfect cum mă rugam (la barza 😃) sa îmi aducă un frățior sau o surioara. 

Atât de mult îmi doream aceasta incat la 5 ani scriam berzei dorinta mea pe o hartie, pe care o lipeam pe fereastra. Am facut aceasta timp de cateva seri, si uneori adaugam si cate un bol cu zahar ca răsplata pentru ascultarea rugii. 

La scurt timp după ce am implinit 6 ani a apărut pe lume sora mea, cu care am o conexiune minunată.

Efortul acțiunii rămâne la noi, însă Divinul (sau Universul sau Dumnezeu sau Shiva sau Creatorul) ne oferă energia si calea necesara pentru a le materializa si a ne bucura de ceea ce ne-am dorit. 

Iar când dorințele noastre aduc beneficii și altor ființe, atunci răspunsul Universului este înzecit.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer