limbajele iubirii

Lectie practica de limbaje ale iubirii

A facut testele si a aflat care e limba pe care simte si rosteste ea iubirea, a citit cartea, a observat cum traduce partenerul iubirea, pe limbajul lui propriu.

Dar aceasta este o lectie practica de limbaje ale iubirii, in cuplul din care face parte si unde se vorbesc 2 limbi diferite: 

Ea – contactul fizic (atingerile, mangaierile, saruturile… orice gest din aceasta gama ii ating profund corzile inimii), 

El – serviciile (lucrurile aparent minore de zi cu zi, mai ales atunci cand are nevoie sa fie ajutat, sunt pentru el expresia iubirii)

Era o zi geroasa de iarna, in care El era concentrat sa rezolve o problema tehnica pentru un client. Lucra de acasa in acea zi, la fel ca ea, care e copywriter. 

La un moment dat linistea si tacerea asternuta in casa a fost intrerupta de un domn care avea nevoie ca masina cuplului sa fie mutata pentru ca el sa poata iesi. 

O cerere aparent banala, pentru ei a scos la iveala stari profunde 

El: Te rog, te ocupi tu de asta, eu sunt in mijlocul unei treburi pe care daca o intrerup, va trebui sa o reiau de la capat.

Ea: Nu am chef. Tot eu am facut asta data trecuta si am si eu o treaba importanta acum. (aici a aparut si germenul ideii ca munca ei ar fi mai putin importanta decat a lui).

El: Te rog mult, am nevoie sa faci asta acum, altfel nu as insista.

Ea: Chiar nu pot nici eu acum si trebuie sa trimit email-ul asta acum.

Dupa cateva minute de replici in care niciunul nu asculta si fiecare incepea sa se simta respins, el s-a imbracat nervos si a coborat sa rezolve problema.

In tot acest timp, ea s-a oprit din munca, nu mai conta acel email, si a inceput sa isi aminteasca de limbajul lui al iubirii, abia descoperit si discutat in intimitatea cuplului. 

S-a pus in papucii lui si sa isi imagineze cum ar fi daca ea ar merge la el si ar cere o imbratisare si el ar fi prea ocupat sa i-o ofere.

S-ar simti respinsa, singura, neiubita…

A inceput apoi o spirala in jos de emotii. 

Cum l-am putut rani asa, stiindu-i limbajul iubirii? L-am facut sa se simta singur si neiubit. Ce fel de iubita sunt eu? Prea egoista sa-mi ajut iubitul, asta sunt.

A ajuns sa simta vinovatie. Si de acolo pana la faptul ca nu-l merita a fost o cale rapida, pe care o cunostea foarte bine si care o izola intr-o camera invizibila in care ea nu era buna de nimic, era egoista – toate acele emotii cu frecventa foarte joasa pe care multe femei le cunosc foarte bine.

S-a izolat fata de el pentru ca simtea ca nu-l merita.

S-a asternut linistea din nou in casa, dar de data aceasta era o liniste apasatoare, fiecare in lumea lui, lingandu-si ranile, formate inca din copilaria timpurie.

Ea a mers inspre el si i-a cerut scuze pentru felul in care s-a comportat, pentru lipsa de empatie, pentru ca nu a stiut sa vorbeasca pe limba lui de iubire.

Raspunsul lui a fost din suflet si au reusit sa comunice plini de intelegere. Insa ea tot era apasata de acele sentimente de vinovatie, care inca nu fusesera purificate in profunzime. 

Si acele emotii i-au pus un val pe ochii mintii: au facut-o sa creada ca el s-a indepartat de ea si ca el a inchis conexiunea lor, acea legatura sufleteasca pe care o simt mereu si care e ghidul relatiei lor de iubire.

Nu si-a dat seama de acel val decat dupa ce ea a redeschis subiectul, incercand sa afle cum se simte el. Inca credea ca de la el e inchisa conexiunea si ea reincerca sa se reapropie.

Dar cand el a luat-o in brate, si ea a simtit iubire, stabilitate si acceptare, incetul cu incetul a inceput sa realizeze ca proiectase asupra lui tot ce simtea ea in profunzimi. Ca ea se izolase si oprise acea conexiune, pentru ca nu merita iubirea lui, dupa ce l-a ranit.

Constientizand aceste reactii familiare, atat de familiare incat se ascund perfide in subconstientul ei, a inceput sa simta ca se indeparteaza acel val de pe minte. Ca incepe sa vada cu claritate toata situatia. 

Conexiunea lor sufleteasca s-a restabilit.

Simtindu-se iubita si acceptata in bratele lui, ea a putut sa vada totul prin prisma sufleteasca, nu prin lentilele sparte ale egoului ranit. Doar asa a putut sa lase energia iubiri sa-i purifice mintea, si sa-i ridice frecventa de vibratie.

Aceasta este o poveste reala, ce a avut loc foarte recent si relatata mie de o clienta Megami Coaching. Am vrut sa o impartasesc cu voi pentru multiplele lectii de viata pentru care le poarta si cu care unii dintre voi veti rezona.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer