misterul feminin

Ce este misterul feminin si cum trebuie cultivat?

Misterul feminin este acel ceva care atrage barbatul si il determina sa ramana. Misterul femeii este tocmai unicitatea ei, autenticitatea cu care se comporta, valoarea sentimentelor pe care le traieste la maxim, cunostintele pe care le are despre viata si oameni dar pe care nu le dezvaluie oricui, arta cu care se imbraca, paseste, danseaza si dorinta ei de a educa si de a avea grija.

De obicei nu ne dam seama ca avem acces direct la propriul nostru mister feminin, fapt pentru care ramane o resursa nefolosita, care se pierde fara a-si manifesta puterea. Este important sa intelegem ca a fi misterioasa nu este sinonim cu a ascunde lucruri, a fi foarte secretoasa sau mai mult a minti pentru a nu dezvalui prea mult.

Scriind acest articol imi amintesc de Mama si de modul in care isi manifesta misterul cu copiii ei. De fiecare data cand faceam cate o prostie, ea stia si simtea in pofida tuturor minciunilor pe care i le turnam. Insa alegea sa se manifeste cu iubire fata de mine, sa zambeasca si sa se comporte cu mine in asa fel incat ajungeam singura sa inteleg ca am gresit. Desi stia si cel mai probabil o suparam cu copilariile mele, nu alegea cearta sau pedeapsa ci chiar un zambet si comportament pozitiv fata de mine, stiind ca acesta va duce la o parere de rau din partea mea.

Vrea sa imi cultiv misterul feminin, ce este inca imatur in mine. Deoarece stiu ca maturizandu-l voi avea puterea de a fi autentica si de a-mi apara valorile. Voi putea fi mai intelegatoare cu barbatul de langa mine, cu prietenii si familia mea. Voi putea sa-mi manifest erotismul fara a ma teme de asa zisele principii ale societatii si voi putea fi cea mai buna versiune a mea.

De unde incep insa sa-mi cultiv misterul feminin ce zace in mine? De la cunoastere, totul incepe cu cunoastere. Am citit si citesc literatura despre femei care ma ajuta sa cunosc femeia universala si care ma ajuta sa ma bransez la energia feminina. Dupa care am inceput sa practic tehnici de relaxare, de focusare si control mental pentru a putea sustine si aprofunda tot ce aflu si invat. Meditatia este o modalitate minunata de a-mi curata mentalul si de a-l linisti. Apoi continui prin a-i intelege si accepta pe cei de langa mine, pentru ca vreau sa fiu cel putin la fel de intelegatoare asupra diversitatii si unicitatii oamenilor precum Mama.

Dar in tot acest proces cred ca cel mai important lucru este sa-mi accept mie unicitatea si sa pot sustine pana la capat cine sunt Eu fara frica de a nu fi integrata in grupurile de oameni in care apartin. E un proces continuu in care voi invata multe despre mine si despre oameni. Pentru ce este viata daca nu o cunoastere a noastra si aprofundare a fiintei noastre?

Avem totul in noi pentru a fi splendide Maya Angelou

 

femeie misterioasa

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer