ganduri de pe insula

Ganduri cu care m-am intors de pe insula

De mica ador sa calatoresc. Cea mai mare parte a investitiilor mele merg in aceasta directie si ma incanta planificarea unei noi aventuri.

De curand m-am intors cu un bagaj plin de stari si amintiri frumoase din Rhodos, o insula greceasca plina de istorie, oameni prietenosi si apa primitoare.

De atunci pun pe hartie sau memorez o multime de ganduri si constientizari pe care o saptamana inconjurata de mari mi le-a adus. Doresc sa le impartasesc cu voi in speranta ca ati avut si voi la randul vostru o multime de amintiri si ganduri frumoasa si va imbogatesc viata.

  • Atunci cand doresc sa ma izolez de tot ceea ce vad si traiesc zi de zi cel mai bine este sa merg pe o insula. Asa cum o insula este izolata de continent, asa m-am izolat si eu de tot ce inseamna cotidian si viata de zi cu zi din Cluj. De cum am pasit pe insula am ales sa tin telefonul departe de mine si sa ma concentrez cat mai mult pe toate experientele ce aveam sa le traiesc.
  • Am avut nevoie de 2-3 zile pana am simtit ca ma regenerez si ma relaxez mental. Natura, marea, copacii, animalele – toate acestea si conexiunea mea cu ele m-au ajutat sa ma energizez si sa ma pot bucura de tot ce a fost nou.
  • Cu toate ca mi-a facut o placere enorma sa explorez insula si bogatiile sale, am avut nevoie de cateva zile de dolce far niente. Reusesc foarte rar sa nu fac nimic atunci cand sunt acasa, asadar am profitat de programul lejer al vacantei si am ramas ore intregi la umbra unui copac eliberandu-ma de ganduri si planuri.
  • Oricat de mult as fi incojurata de oameni dragi, am nevoie de timp doar pentru mine. Tot mai des imi doresc sa pot sa tac, sa nu fiu asa cum se asteapta lumea din jur de la mine, sa pot sa fiu atenta doar la mine… pur si simplu sa fiu eu cu mine. Zi de zi sunt atata de orientata spre exterior, la serviciu, cu treburile de acasa, pe strada si in majoritatea activitatilor mele, incat imi ramane putin timp de calitate in care sa ma orientez spre interior. Faptul ca am fost relaxata si odihnita mi-a permis timp de introspectie binemeritata.
  • Oriunde merg imi place sa cunosc localnici sa intru in vorba cu ei si sa simt prin ei starea zonei in care ma aflu. Imi place sa fuzionez cu oameni din diferite culturi, sa-i cunosc si sa accept diversitatea. Mai mult, asa aflu unde se mananca traditional cel mai bine, care sunt plajele cele mai frumoase, ce traditii se repecta in acel loc.
  • Mereu las cel putin un loc de vazut pentru data viitoare. Imi place mult sa revizitez locuri pentru a aprofunda starea traita prima oara si relatia cu acel loc minunat. Se creeaza o anumita intimitate atunci cand te intorci si a 4-a, a 10-a oara intr-un oras si descoperi fie lucruri noi, fie ca ai sentimente diferite fata de acelasi lucru.

Calatoria inseamna pentru mine cunoastere, deschidere, libertate, relaxare si introspectie, precum si o bogatie interioara care dainuie pana voi dainui si eu.

Tie ce ti-a placut cel mai mult la calatoriile de anul acesta? Cu ce ai ramas in minte si in suflet?

ca floarea ce cauta soarele

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer