bucuria de a trai

Toata savoarea ti se dezvaluie atunci cand renunti la scopuri

Cu totii avem scopuri, asteptari, dorinte de la viata. Ele sunt jaloanele existentei noastre – fie ca le implinim sau nu.

Toata viata ne-o croim in jurul jaloanelor – pe unele le atingem, iar pe altele le ratam.

Dar ce se intampla intre jaloane? Cum ar fi daca ne-am opri doar sa gustam viata, asa cum e in acest moment, fara a ne mai gandi la cel mai apropiat scop sau dorinta, fara a mai vana “succese”?

Am fi invaluiti de mister, acea zona necunoscuta de care totodata fugim si suntem atrasi. Necunoscutul ne sperie poate cel mai tare, mai tare decat Moartea. Insa stim cu totii ca Viata este mai mereu misterioasa si imprevizibila oricat de mult am incerca sa anticipam, sa organizam si sa alungam tot ce nu cunoastem.

Insa partea cea mai amuzanta este ca tocmai prin acceptarea misterului in viata noastra incepem sa gustam viata, savorile si invataturile sale.

Insa pentru a ne putea bucura de tot ce ne ofera Viata trebuie sa fim umili (in contradictie cu mandria faptului ca eu pot face tot ce-mi doresc), sa avem dorinta de a invata (de a accepta invataturile Ei) si sa ne oprim din fuga dupa succese (sa fim capabili sa meditam).

Atunci cand faci dragoste scopul tau este sa ai orgasm, sa gusti din acele momente de extaz, destul de rare. Asadar toata miscarea, unduirea, pasiunea – toate sunt puse in joc pentru a ajunge la orgasm.

Dar daca ne-am opri din acea fuga? Daca am uita cum se simte un orgasm si am fi curiosi mai degraba la tot ce simtim in fiecare moment de amor? Si in acelasi timp sa pui in joc tot ce ai tu mai bun, doar de dragul jocului si al pasiunii.

Atunci cand acceptam in viata noastra misterul care ne inconjoara intram in contact cu o lume despre care nu stim nimic. Mi s-a intamplat in timp ce faceam dragoste.

In mod natural m-am oprit din acea fuga inconstienta dupa recompensa si am fost invaluita de o stare pe care nu o mai traisem pana atunci. Faceam dragoste pentru a simti si a iubi, nu pentru a avea orgasm. E foarte greu sa rupi un pattern de acest gen, sa-ti pastrezi curiozitatea si dorinta de a invata. Pentru ca aceasta stare se afla in contradictie cu mandria ce creste in noi o data cu experienta.

Acum sunt pusa in fata unei noi provocari: sa nu alerg dupa aceeasi stare. Sa nu fac dragoste doar cu scopul de a retrai acel orgasm, ci pentru a iubi, pentru a ma deschide si pentru a invata!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer