spune da vietii

De cate ori ai spus DA?

Daca titlul articolului te-a dus cu gandul la cereri in casatorie, vreau sa fac totul clar de la inceput: nu este vorba despre asta in randurile de mai jos.

Mai degraba doresc sa te intreb: De cate ori ai spus DA vietii? De cate ori ai raspuns afirmativ oamenilor din jurul tau, sau oportunitatilor care ti-au aparut?

Cat de des ai decis sa actionezi fara sa te gandesti la fiecare consecinta in parte, ci doar pentru ca atunci ai simtit ca este bine pentru tine?

De multe ori credem ca ne protejam luandu-l pe NU in brate, precum un scut. Ne face sa ne simtim mai calmi si mai in siguranta.

Dar totul este in aparenta. De fapt, atunci cand spunem Nu la cele mai multe ocazii ce ne apar in viata, nu facem decat sa amanam viata, sa o punem pe pauza in timp ce noi ne vedem de obisnuinte, de locul caldut in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului.

Viata noastra trebuie sa fie presarata cu joc, cu momente spontane, cu varietate si experiente noi. Exact asa cum ne place sa gatim mancarea preferata si sa adaugam sare, piper si alte ierburi aromatice, asa trebuie sa ne construim viata. Pentru ca ea se construieste prin alegerile pe care le facem la orice pas.

Pentru ca viata mea depinde de mine!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer