impreuna pentru totdeauna

De ce cautam sa fim “impreuna pentru totdeauna” cand ne indragostim?

Stii la ce ma refer. O fata intalneste un baiat, se indragosteste lulea si isi imagineaza toata viata cu el. La scurt timp incep sa-si faca planuri impreuna, sa nu-si mai poata imagina viata unul fara altul.

Incet, incet relatia trece de la un nivel de aventura, bucuria de a te cunoastere si fluturasi, la dorinta de stabilitate, la gandul la ziua de maine si la viitor.

Incet, incet, lucrurile care aveau valoare la inceput incep sa paleasca in fata planurilor pentru ziua de maine. Daca in primul an faceau dragoste duminica la 1 noaptea si merita ca lunea sa fie amandoi obositi la seviciu, acum se pun in pat inainte de 12 si lasa amorul pe weekend-ul viitor.

Insa daca ar sti ca weekend-ul viitor nu vor mai fi impreuna, nu conteaza care a fi motivele, ei s-ar bucura din plin unul de altul fara sa se gandeasca la oboseala de a doua zi.

De ce cauta femeile sa transforme relatia cu barbatul pe care il iubesc intr-una pe viata?

  • Pentru ca au nevoie de stabilitatea pe care o ofera un barbat
  • Pentru ca au nevoie de completare; cand nu se afla intr-o relatie de cuplu multe femei se simt singure
  • Pentru ca sunt educate de mici ca fericirea vine doar intr-un cuplu, intr-o familie
  • Pentru ca sunt influentate de prietenele si amicele lor
  • Pentru ca in scurt timp dupa ce au intrat in relatie se creeaza atasamentele care ne leaga unul de celalat si care fac despartirile sa fie atat de grele

Cred ca mai sunt si mai aveti si voi o gramada de motive pentru care cautam sa transformam relatia in care ne aflam intr-o relatie ce dureaza toata viata.

Din experientele traite de mine si de femeile cu care discut am ajuns la o concluzie care cred ca este foarte importanta pentru femeile mature: Am fi mult mai fericite in relatiile pe care le avem fiecare daca ne-am concentra atentia pe ACUM spre deosebire de PENTRU TOTDEAUNA.

Daca dorim si facem tot ce putem pentru a fi fericite si pe a-i face fericiti pe barbatii ACUM avem mult mai multe sanse de a ramane in acea relatie PENTRU TOTDEAUNA decat daca ne-am concentra atentia mereu pe viitor, pe ce va fi si ce vom trai.

Am realizat ca este mult mai important sa invat sa devin intelegatoare, sa pot ierta si sa am grija de barbatul de langa mine decat sa-mi fac planul pe urmatorii 5 ani in relatie.

Am invatat ca fericirea deplina, cea care face ca o femeie sa lumineze, nu vine din excursiile romantice, cinele in oras, cererile in casatorie si inele scumpe de logodna. Mai mult, daca relatia se bazeaza mai mult pe aceste momente este clar sa ea nu functioneaza decat alimentata de exterior si nu de interiorul celor doi.

Invat in continuare, din greselile pe care le-am facut si le fac in relatii, sa ma cunosc si sa il cunosc, sa ne acceptam reciproc si, mai mult, sa ne transformam si sa devenim tot mai autentici. Pentru ca in fond, asta e rolul esential al unei relatii de cuplu, nu?

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer