spune NU

Motivul real pentru care nu putem spune NU

Iti amintesti ultima oara cand ai spus NU pentru ca asa ai simtit ca e mai bine pentru tine? Ai reusit, pana in prezent, sa-i spui NU invitatiei iubitului tau la film pentru ca pur si simplu vroiai sa faci altceva in acea seara? Ai putut sa-i spui vreodata sefului tau NU pentru ca erai pe picior de plecare si chiar asteptai cu interes acea dupa-masa?

Fie ca e acasa cu parintii, in scoala cu profesorii sau la serviciu cu sefii, si chiar in cuplu, a spune NU este de cele mai multe ori greu de facut.

Pentru ca nu vrem sa ranim, sau pentru ca, consideram ca nu este loc de refuz, sau pentru ca simtim ca parerea noastra nu este importanta pentru ceilalti. Ei bine motivele acestea sunt de suprafata.

Din experienta mea si din ceea ce va in jurul meu, motivul real ce ne impiedica sa spunem NU, in ciuda dorintelor sau crezurilor noastre este de fapt protejarea imaginii noastre. Alegem sa nu refuzam nimic pentru ca dorim sa fim sotia perfecta, angajatul model, sau femeia dupa care ravneste toata lumea.

Insa incercand sa protejam imaginea femeii perfecte si fiind mai mereu la cheremul altora, nu facem decat sa adunam frustrari care mai apoi ne “ajuta” sa devenim posomorate, incordate si nefericite.

Este important sa realizam faptul ca am ajuns sa fim frustrate si nefericite din cauza alegerilor pe care le-am facut atunci ca nu am spus nu orelor extra de munca sau cand am ales mereu sa petrecem timp cu el desi tot ceea ce dorim uneori este sa stam singure cu o carte sau un film bun.

Nu putem invinovati pe nimeni pentru consecintele alegerilor noastre. Si ar fi bine sa nu ne invinovatim nici pe noi insene. Dar este important sa realizam ca oboseala si frustrarile se datoreaza noua si numai noua.

Si oricat de greu ne este, cel mai bine este sa incepem sa spunem NU, intr-un mod cat mai “ecologic” pentru toata lumea.

Nu pot acum, dar voi face maine.

Nu vin de data asta dar promit ca te scot la o cina in curand.

Nu doresc sa fac astfel, pentru ca nu sunt de acord cu aceasta viziune. Permite-mi sa actionez dupa propriul plan iar daca se adevereste a fi gresit, voi alege alta cale.

Incepe de pe acum si nu mai lasa sa se adune nemultumirile! De tine depinde fericirea ta 🙂

 

Sursa imagine: http://www.fightthegoodfight.com

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer